Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
John Glen
Født: 15.05.1932 Sunbury-on-Thames, England, UK

Biografi
Akkurat som Peter Hunt kom John Glen inn i «Bond-familien» som klipper, og de møtes faktisk under innspillingen av On Her Majesty's Secret Service. Glen fikk jobben som Peter Hunt hadde hatt, nemlig klipper og second unit-director. Intet lite ansvar! Han var også second unit-director på The Spy Who Loved Me (skihoppet, blant annet) og Moonraker (fallskjermscenene, med flere).

Med For Your Eyes Only fikk Glen sjansen til å regissere – og han holdt det faktisk gående gjennom hele 80-tallet. Ingen andre har regissert så mange Bond-filmer som John Glen, og få – om noen – klarte vel før ham å balansere så elegant mellom en seriøs og en lett tone i filmene.

Glens Bond-filmer har en viss flyt og eleganse, og er «easy on the eyes». Dessuten lykkes han alltid i å få plass til et varemerke, nemlig fuglene som overrasker både oss som ser på og skuespilleren! Men en regissør er aldri bedre enn manuset, skuespillerne og budsjettet han har å rutte med. Dog vil vi hevde at i alle fall tre av hans fem filmer hører med i toppsjiktet i serien; For Your Eyes Only (1981), The Living Daylights (1987) og Licence To Kill (1989).

– Jeg hadde lyst til å lage ”seriøse” Bond-filmer. Jeg forsøkte å blande humor inn i actionsettingene. Jeg tror jeg mestret dette godt, og mine siste to filmer, med Timothy Dalton, ble to av mine beste, på tross av at de ikke ble like store suksesser som forgjengerne, sier Glen i et intervju med SFsite.com.

Han mener at alle årene i et mørkt klipperom var den perfekte forberedelsen til selv å bli regissør.

– Som klipper sitter du hele tiden og gjør det beste ut av andres opptak. Du lærer av deres feil. Jeg ble så erfaren i å klippe actionscener, at jeg lett kunne bryte sekvensene ned til mindre deler. Denne erfaringen tok jeg med meg over i regijobben, sier Glen.

John Glen forteller at den første regissøren av Bond-serien, Terence Young, forferdet gikk ut av en kinosal da han hørte at publikum lo. – De forsto ikke helt hva de hadde i starten. Folk lo ikke av Bond, de lo med ham. Det er en unik britisk humor der, med en dose magi. Jeg tror det er en liten James Bond i oss alle. Han er en bedreviter, ganske arrogant, egentlig. Men den virkelig årsaken til filmenes suksess er at de aldri gjentar seg selv når det gjelder action og innspillingssteder.

John Glen har skrevet en selvbiografi som heter For My Eyes Only: My Life with James Bond.JB

FILMOGRAFI
On Her Majesty's Secret Service (1969)
Rolle: Klipper
On Her Majesty's Secret Service (1969)
Rolle: Regissør (2nd unit)
The Spy Who Loved Me (1977)
Rolle: Klipper
The Spy Who Loved Me (1977)
Rolle: Regissør (2nd unit)
Moonraker (1979)
Rolle: Klipper
For Your Eyes Only (1981)
Rolle: Regissør
Octopussy (1983)
Rolle: Regissør
A View To A Kill (1985)
Rolle: Regissør
The Living Daylights (1987)
Rolle: Regissør
Licence To Kill (1989)
Rolle: Regissør

BØKER
For My Eyes Only (2001)
Rolle: Forfatter  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Kelly Robinson: Hey, I can see you, and me, and you, and... oh, I like this! "
I Spy (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…