Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Daniela Bianchi
Født: 31.01.1942

Biografi
Tatiana Romanova dukker tidlig opp i filmen From Russia with Love. M får informasjon fra Tatiana om at hun er villig til å hoppe av til vesten, men kun hvis Bond møter henne og eskorterer henne tilbake til England, sammen med en ny sovjetisk LEKTOR kodemaskin. Men det Tatiana, og Bond, ikke vet er at dette er SPECTREs plan for å drepe Bond og stjele Lektoren.

Daniela Bianchi ble dubbet i From Russia With Love, og skal etter sigende ha ført seg noe klossete. Likevel fremstår hun i ettertid som en av de mest billedskjønne og fagre av Bond-pikene. Hennes slående vakre trekk, kombinert med en naiv og sensuell sjarm, gjør henne uimotståelig som Tatiana Romanova. Klossetheten hennes skal ha vært årsaken til at klipperen Peter Hunt redigerte bort majoriteten av scenene der hun beveger seg i helfigur. Derfor er ikke klossetheten noe man legger merke til i filmen.

Daniela Bianchi ble til slutt håndplukket av Sean Connery for rollen som Bond-pike i From Russia with Love da tre kandidater gjensto.

Bianchi var 21 år under innspillingen, og var allerede svært vant til ros for utseendet sitt. Hun hadde allerede da flere missetitler, inkludert «Miss Italia» og «Miss Roma», i tillegg til en andreplass i «Miss Universe».

Som skuespiller var hun en novise. Ikke pratet hun noe særlig engelsk, og i filmen blir hun dubbet av Barbara Jefford. Til tross for dette skapte hun en rollefigur som har brent seg fast i minnet til mange Bond-entusiaster, og sikkert en hel del menn forøvrig.

Tatiana Romanova er svært viktig for selve historien. Hun havner midt i sentrum av intrigen når hun skal forføre Bond på oppdrag fra noen hun tror er KGB, men som viser seg å være SPECTRE. At hun er så involvert i selve plottet gjør at hun medvirker mye i filmen. I den første halvdelen dukker hun sporadisk opp når hun møter Bond på ulike offentlige steder, og i den andre halvdelen er hun i med i de aller fleste scenene.

Som seer får man tidlig sympati med denne rollefiguren og ønsker at hun skal være med hele filmen igjennom. Ikke bare fordi hun er en vakker kvinne, men også fordi hun utstråler en slags inderlig godhet. Hun representerer en uskyldighet og en form for naivitet som gjør at hun blir litt hjelpeløs og trenger noen til å passe på seg. Og hvem gjør vel det bedre enn James Bond?

På mange måter er kamuflasjeekteskapet mellom Bond og Tatiana, henholdsvis som Mr. og Mrs. Sommerseth, et godt bilde på den gode og lekne kjemien dem i mellom; forholdet kunne nesten ha vært reelt. Det er vanskelig å bare se på Tatiana som et objekt hvis hensikt er å kun være i fokus for Bonds fysiske nytelser, selv om han sikkert mener det motsatte. Hun fremstår som en veldig sympatisk kvinne, og er så god og sjarmerende at det er vanskelig ikke å like henne.

Selv om Tatiana ikke fremstår som noen utpreget sexbombe i filmen, medvirker hun likevel i en scene som ble sett på som svært dristig for sin tid. Scenen der SPECTRE skal filme henne og Bond i sengen for å lage en sexskandale, er klassisk. Vi ser henne komme naken inn i soverommet og at hun legger seg i Bonds seng. Så får det heller være at det er filmet gjennom en gardin med lite lys, og at det faktisk er en stedfortreder, og ikke Daniela Bianchi vi ser. Scenen har likevel en seksuelt ladet atmosfære som bygger opp under den mystikken og sensualiteten som Tatiana Romanova utstråler.

Denne scenen har forøvrig i all ettertid blitt brukt av Bond-produsentene når de tester nye James Bond-skuespillere. Takler den potensielle skuespilleren forføringen av Tatiana har de bestått første test!

Hva er det konkret som gjør Tatiana Romanova til den fascinerende kvinnen hun er? Selvfølgelig er hun slående vakker, med sine blonde lokker, de rene, litt forfinede ansiktstrekkene, de sensuelle leppene og de pene dådyrøynene.

Men hun har noe mer, og jeg tror det har med stilen hennes å gjøre. Hun er elegant og stilfull, nesten litt aristokratisk. Klestilen hennes er smakfull, og inkluderer myke og feminine farger. Hun er veldig kvinnelig, men uten å virke tilgjort eller jålete.

Samtidig er hun ikke redd for å fremstå som kvinne, og hun er trygg på sin egen seksualitet. Noe vi ser i en fin scene der hun forfører Bond, og ombord på Orientekspressen, der hun flørtende leker med sine egne hårlokker. Tatiana har masse positiv energi og representerer sunnheten selv. En blir rett og slett i godt humør bare ved å se på henne. Slike Bond-kvinner vil vi ha flere av.

Tatiana er nok ikke blant de mest handlekraftige og intelligente Bond-pikene, men hun er absolutt blant de mest minneverdige. Hennes sympatiske fremtoning og uimotståelige ytre gjør henne unik.Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
From Russia With Love (1963)
Tatiana Romanova
Bond-pike
O.K. Connery (1967)
Maya Rafis  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Kamal Khan: Mr. Bond is indeed of a very rare breed... soon to be made extinct. "
Octopussy (1983)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…