Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vr favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vr egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Thomas Newman
Fdt: 20.10.1955 Los Angeles, California

Biografi
Thomas Newman startet karrieren som filmkomponist i 1984 med filmen Revenge of the Nerds.

tte r senere komponerte Newman Martin Brest' film Scent of a Woman. Han fikk sin frste Academy Award (Oscar) nominasjon for filmen The Shawshank Redemption.

Newman kommersielle suksess fortsatte med hans score for filmer som Meet Joe Black, The Green Mile og Erin Brockovitch.

Han ble nominert forlpende for tre ytterligere Oscar-priser for Road to Perdition (2002), Finding Nemo (2003) og Lemony Snicket's A Serial Of Unfortunate Events (2004).

Han ble nok engang nominert for en Oscar med Steven Sderberghs The Good German (2006).

Newman hadde da blitt nominert til Oscar tte ganger uten vinne den.

Hans frste score siden The Good German var for den animerte filmen, WallE (2008). Her samarbeidet han med regissr Andrew Stanton, disse hadde samarbeidet sammen tidligere om filmen Finding Nemo. Filmen vant Oscar for beste animerte langfilm.

Newman fikk to Oscar nominasjoner, en for Best original Score, og en annen for Best original song for: Down the Earth, som han skrev sammen med Peter Gabriel. Han ble ogs nominert i Original Score kategori med to andre veteran komponister, James Newton-Howard og Danny Elfman, som begge har blitt nominert til flere Oscars, men hver gang uten hell.

I 2012 scoret Newman The Best Exotic Marigold Hotel. Han laget s musikken til den 23. James Bond-filmen, Skyfall. Denne filmen var det for vrig 50-rs jubileum for filmserien.

Filmografi:

Reckless (1984)

Revenge of the Nerds (1984)

Jumpin' Jack Flash (1986)

Stekte grnne tomater (1991)

Whispers in the Dark (1992)

Duften av kvinne (1992)

Frihetens regn (1994)

Little Women (1994)

Rd rettferdighet (1997)

Hestehviskeren (1998)

Meet Joe Black (1998)

American Beauty (1999)

Den grnne mil (1999)

Erin Brockovich (2000)

Pay it Forward (2000)

Road to Perdition (2002)

Oppdrag Nemo (2003)

Cinderella Man (2005)

Wall-E (2008)

Revolutionary Road (2008)

The Adjustment Bureau (2011)

Skyfall (2012)

SSK

FILMOGRAFI
Skyfall (2012)
Rolle: Komponist
Spectre (2015)
Rolle: Komponist



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jemima Brown: Is this hotel always so crowded? Dr. Jonathan Hemlock: Only when there's a climb. Then the Eiger birds start flocking in. Jemima Brown: Eiger birds? Dr. Jonathan Hemlock: Yeah, jet setters, assorted zombies, come here to watch a climb. If they're lucky, they get to see a man die on the mountain. Jemima Brown: That's grim. Dr. Jonathan Hemlock: So's the Eiger. "
The Eiger Sanction (1975)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Fdt: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold p nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstende nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktr: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever