Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Sophie Marceau
Født: 17.11.1966 Paris, Frankrike

Biografi
Elektra King er datter av den myrdede industrialisten Sir Robert King. Tidligere ble Elektra kidnappet og holdt fanget av Renard, der han krevde 5 millioner i løsepenger, som King nektet å betale. Etter at hun får kontroll over sin fars emperiet, inngår hun en hemmelig allianse med Renard, og forsøker å bedra Bond ved å forføre ham. Elektra er en usedvanlig elektrisk og seksuell kvinne, med en nådeløs innstilling.

Sophie Marceau gjør en gnistrende tolkning i rollen, og makter å gjøre Elektra så vel appellerende som frastøtende. Mange vil hevde at det er hun som er hovedskurken i historien, og ikke Renard. I alle fall er hun utsatt for det man kaller Stockholm-syndromet, hvor offeret får sympati og følelser for overgriperen.

Sophie Marceau ble født i Paris i 1966. Som 14 åring levde hun i utkanten av Paris sammen med sin far, som var lastebilsjåfør. Hun fikk høre at regissøren Claude Pinoteau søkte etter skuespillere til en film om tenåringer, kalt Boum, La. Marceau gikk på audition og fikk rollen i filmen, som ble en stor suksess. Hun har senere medvirket i en rekke både kritiker og publikumsfavoritter, og hun har vunnet den ærefulle Cesar-prisen for beste kvinnelige skuespiller. Hennes internasjonale gjennombrudd var Braveheart fra 1995, der hun spilte mot Mel Gibson. I 2001 skrev hun en semibiografi som hun kalte Telling Lies. Samme året regidebuterte hun med filmen Parlez-moi-d`amour, som skaffet henne prisen for beste regissør ved filmfestivalen i Montreal i 2002.Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
The World Is Not Enough (1999)
Elektra King
Bond-pike  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Helga Brandt: I've got you now. James Bond: Well enjoy yourself. "
You Only Live Twice (1967)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…