Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 James Bond   Bond-piker   Bonds venner   M   Moneypenny   Q   Superskurker   Småskurker   Øvrige roller 
Martine Beswick
Født: 26.09.1941 Port Antonio, Jamaica

Biografi
Martine Beswick har vært med i to James Bond-filmer. Først som sigøynerjenta Zora i From Russia With Love, deretter rollen som Paula Caplan i Thunderball et år senere. Martine Beswicke flyttet fra Jamaica til England som 12-åring og gikk på en privat dramaskole. Senere flyttet hun til hjemlandet og begynte en karriere som modell. Hun ble, nesten selvsagt, Miss Jamaica og kom i kontakt med Bond-produsentene allerede i 1962 da hun prøvespilte for rollen som Miss Taro i Dr. No.

Rollefiguren Paula Caplan er en vakker og infødt bahamaner, som arbeider med Bond og MI6-agent Pinder på Nassau. Caplan blir fanget av Fiona Volpe, men i stedet for å røpe verdifull informasjon, er hun heroisk og tar en cyanidpille.

Martine Beswick gjør en strålende innsats som Caplan, særlig visuelt. Dette var Beswicks andre rolle som Bond-pike, etter at hun debuterte som kamplysten sigøynerpike i From Russia With Love to år tidligere. Et av kravene Beswick måtte innfri for regissør Young i Thunderball, var å sole seg så betraktelig at huden hennes ble betydelig mørkere, et ønske hun innfridde med glede.

Beswick, som mange andre Bond-piker, startet karrieren som fotomodell.

Etter Bond-rollen fikk hun faktisk flere andre filmtilbud, og hun er å se i for eksempel Onhe Million Years B.C. og senere i flere Hammer Studio «klassikere», TV-serier som Falcon Crest og spagettiwestern. Hun hadde en aktiv skuespiller-karriere til langt inn i 90-årene.



Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
From Russia With Love (1963)
Zora
Bond-pike
Thunderball (1965)
Paula Caplan
Bond-pike



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Sir James: It's depressing that the words "secret agent" have become synonymous with "sex maniac." "
Casino Royale (1967)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…