Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 James Bond   Bond-piker   Bonds venner   M   Moneypenny   Q   Superskurker   Småskurker   Øvrige roller 
Ola Rapace
Født: 03.12.1971 Stockholm, Sverige
Aliaser: Fullt navn: født Pär Ola Norell

Biografi
Ola Rapace spiller rollen som skurken Patrice i Skyfall. Han er meget sentral i filmens intro, da Bond (Daniel Craig) jakter ham gjennom den rekordlange filminnledningen.

Patrice er fysisk sterk, utholdende, dødelig, snarrådig og dyktig med både bil og motorsykkel. Han og Bond utveksler mange slag og spark, og skyter etter hverandre gjennom den heseblesende jakten gjennom Istanbuls gater, hustak og togskinner. Et fragment fra en av Patrices kuler treffer Bonds høyre skulder da han blir beskutt under gravemaskinsekvensen på toget. Etter at Eve (Naomie Harris) skyter Bond feilaktig i stedet for Patrice, og Bond faller fra toget og ned i elven får Patrice får med seg harddisk. Den inneholder aktive MI6-agenters falske og virkelige identiteter, som han får gitt til Raoul Silva (Javier Bardem). Takket være skuddfragmentet i Bonds skulder kan MI6 spore kulen tilbake til Patrice, og Bond gjenopptar jakten på ham i Shanghai. Bond følger ham fra flyplassen til en skysraper i sentrum. Bond er vitne til at Patrice myrder en mann som får se et maleri bli avdekket av Séverine (Bérénice Marlohe). Sekundet senere slåss de to mens Patrice snikskytterrifle fyrer av skudd i forskjellige retninger. Et av skuddene knuser et vindu. Slåsskampen ender med at Patrice henger ut av vinduet etter Bonds hånd. Bond prøver å få Patrice til å medgi hvem som har harddisken med identitetlisten. Patrice har ikke en eneste replikk fra filmens begynnelse til han glipper fra Bonds hanske og faller til sin død høyt oppe fra en av Shanghais høyeste skyskrapere.

Ola Rapace beskrev Patrice før filmlanseringen som en dødbringende og uredd karakter, som er villig til å gjøre det som behøves. Og han nyter det.

Rapace gikk på Teaterhögskolan i Stockholm fra 1995-1999, og var en aktiv skuespiller/teaterarbeider allerede under studiene. Gjennombruddet kom med Tusenbröder, en svensk serie spilt inn i perioden 2002-2003. Han har også gjort seg bemerket i Wallander-serien.

Skuespilleren har tidligere vært gift med den svenske skuespillerinnen Noomi Rapace, kanskje mest kjent fra Millennium-trilogien og Prometheus.

Ved siden av skuespillerkarrieren er Rapace en habil musiker, tidligere kjent fra bandet Sissy Prozac og nå aktiv med bandet La Nana.

Joakim Rekaa

FILMOGRAFI
Skyfall (2012)
Patrice
Småskurk



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: The bitch is dead now. "
Casino Royale (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…