Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 James Bond   Bond-piker   Bonds venner   M   Moneypenny   Q   Superskurker   Småskurker   Øvrige roller 
Javier Bardem
Født: 01.03.1969 Las Palmas, Gran Canaria

Biografi
Javier Bardem er nok for de fleste best kjent som den nådeløse og iskalde morderen Anton Chigurh i Ethan & Joel Coens No Country For Old Men (2007), og således virker valget av Bardem som hovedskurk i Skyfall (2012) perfekt.

I Skyfall spiller han Raoul Silva – sjefsskurken.

Før lanseringen av filmen beskrev spanjolen Silva som «mer enn en skurk», mens Craig har sagt at Bond har «et veldig viktig forhold til Silva».

I filmen er han en tidligere agent som søker hevn mot MI6 og spesielt organisasjonens sjef M, spilt av Judi Dench.

Under et oppdrag i Hong Kong blir Silvia avslørt og tatt til fange av fienden. Han blir fengslet og MI6 fornekter all kjennskap til ham, og forlater ham årevis i fengsel. Silva bestemmer seg for å hevne seg da han kun blir vansiret og ikke drept av en cyanidkapsel han svelger av lojalitet for England. Silva omtaler M som «mor» i filmen, og vi får et bilde av at hun har vært meget viktig for ham. Han sier til Bond at hun har sveket ham slik han selv ble for flere år siden.

Vi får inntrykk av at M har fungert som en slags mor for ham og at han, som Bond, muligens er foreldreløs. Silva framstår som en kompleks, intelligent og sammensatt skurk. Han kjenner MI6 inn og ut, og angriper dem fra innsiden. Silva er den første superskurken i Bond-serien som har homofile tendenser, som vi ser i scenen hvor Bond og Silva møtes for første gang på sistnevntes egen øy.

Bardem stammer fra en skuespillerfamilie som har vært en del av spansk film siden begynnelsen. Selv debuterte han allerede som seksåring i TV-serien El Pícaro. Som tenåring spilte han i flere TV-serier, var aktiv rugbyspiller på det spanske landslaget og turnerte hjemlandet med en uavhengig teatergruppe.

Den 183 centimeter høye skuespilleren nektet allerede i ung alder å bli «typecastet», og har gått inn for å spille flere ulike roller – noe som har gitt han anerkjennelse blant både kritikere og filmelskere.

Hans første engelskspråkelige film – som også ble hans gjennombruddsfilm – var Before Night Falls (Julian Schnabel, 2000). Siden har han spilt i filmer som Collateral (Michael Mann, 2004), Woody Allens Vicky Christina Barcelona (2008) og den Ryan Murphy-regisserte filmen Eat Pray Love fra 2010. Bardem gjorde også sterkt inntrykk som Uxbal i filmen Biutiful (Alejandro González Iñárritu) fra 2010 – en rolle han ble Oscarnominert for. Han ble også nominert til Oscarprisen for beste hovedrolle i Before Night Falls.

I 2008 vant han som første spanjol Oscar – for beste birolle som nevnte Chigurh i No Country For Old Men.

Bardem er gift med en annen spanjol som har et stort navn i Hollywood, nemlig den vakre Penélope Cruz. De har to barn sammen.

Joakim Rekaa

FILMOGRAFI
Skyfall (2012)
Raoul Silva
Superskurk



  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Largo: Are you a man who enjoys games? James Bond: Depends with whom I'm playing. "
Never Say Never Again (1983)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…