Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 James Bond   Bond-piker   Bonds venner   M   Moneypenny   Q   Superskurker   Småskurker   Øvrige roller 
Pedro Armendáriz
Født: 09.05.1912 Mexico City, Distrito Federal, Mexico Død: 18.06.1963

Biografi
Pedro Armendáriz vokste opp i Mexico City, før familien hans flyttet til USA og Laredo, Texas.

Da foreldrene hans døde i 1921, tok onkelen forsøgeransvaret. Pedro Armendáriz studerte business og journalustikk. Han flyttet hjem til Mexico og jobbet både som forsikringsselger og turistguide. Han ble «oppdaget» som skuespiller av en regissør, da han siterte fra Hamlet mens han snakket med en amerikansk turist på en kafé.

Sammen med 'Dolores del Río' og Emilio Fernández, laget Armendáriz mange av de beste filmene i den såkalte Mexican Cinema Golden Era: Flor silvestre (1943), Bugambilia (1945) og María Candelaria (1944).

For Bond-fansen er Pedro Armendáriz en unik skuespiller, i en av seriens mest minneverdige roller, som tyrisk undercoveragent for britene – Ali Kerim Bey. Det er Bey som viser Bond rundt i Istanbul, og som står i sentrum for filmens hovedhandling.

Pedro Armendáriz var dessverre alvorlig syk under innspillingen av From Russia With Love (1963). Han led av uhelbredelig kreft, men klarte mot alle odds å fullføre innspillingen. Kort tid etter tok han selvmord for å slippe unna smertene.

Han var far til Pedro Armendáriz Jr., som spilte en viktig rolle i Licence To Kill (1989), som President Hector Lopez.

JB

FILMOGRAFI
From Russia With Love (1963)
Ali Kerim Bey
Bonds venn



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Major Dalby: The Americans have put a tail on Palmer. Colonel Ross: Have they? How very tiresome. "
The Ipcress File (1965)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…