Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
High Time To Kill (1999)

Handling:
James Bond og hans sekretær Helena Marksbury er på ferie i Bahamas, men Bond ville heller vært på Jamaica i huset Shamelady i stedet for i huset til den tidligere guvernøren på Bahamas. Guvernøren holder et stort selskap, men før kvelden er omme blir guvernøren brutalt myrdet etter at han nylig har oppdaget noe om organisasjonen “The Union”. Bond forfølger morderen, men før han rekker å fange ham, dreper morderen seg selv.To uker senere er Bond tilbake i England og er ute og slår et slag golf sammen med Bill Tanner. Ute på golfbanen treffer han en gammel rival fra Eton ved navn Roland Marquis, som sammen med en rolig og nerdete doktor er kommet for å spille golf. Marquis og doktoren, Steven Harding, utfordrer Bond og Tanner til å spille en match, noe Bond litt motvillig akseptere. Marquis og Harding vinner og de to Secret Service-mennene må ut med 500 pund. Den påfølgende natten stjeler Marquis og Harding en superhemmelig hudformel, “Skin 17”, fra basen hvor Harding også arbeider. Dagen etter får Secret Service beskjed om tyveriet og det er. Bond blir satt på saken. Etter et kjapt møte med Major Boothroyd, setter Bond seg inn i sin Jaguar XK8 og drar overgårde. Underveis til Brussel forsøker tre motorsyklister å angripe ham, men Bond og Jaguaren ordner opp. I mellomtiden finner leseren ut at Dr. Harding er medlem av “The Union”, og at formelen skal selges til kineserne. Informasjonen skal lagres i en pacemaker inne i en levende person. Mr. Lee Ming har den inne i seg og sitter på et fly til Delhi, mens Dr. Harding er på vei til Morocco. Lee Ming blir kidnappet etter ankomst i Dehli og satt ombord i et annet fly. Det styrter nær Kangchenjunga, verdens tredje største fjell. M setter i gang en større redningsaksjon og Bond og en lokal mann, Chandra, begir seg opp i fjellområdene. Etter uker med strabaser, overfall og kamper, kommer Bond seg frem til området hvor kineseren er. De lykkes i å få koden tilbake, og kommer seg vel hjem.

Fakta:
Raymond Bensons tredje Bond-roman. Bond kjører Aston Martin DB5. Boken er ikke utgitt på norsk. Boken ble lansert i England 6. mai 1999.

Smusscover: Ja
Omslag: Hardcover
ISBN: 0340738766
Land: England
Utgiver: Hodder & Stoughton
Utgivelsesdato: 06.05.1999

JB

FORFATTER
Raymond Benson  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Al D'Andrea: You okay? Frank Horrigan: No, I'm not okay. I'm sick, I'm tired, and I'm armed too, so be careful. Al D'Andrea: You're also maybe a genius. Frank Horrigan: Huh - not to be recognized in this lifetime. "
In The Line Of Fire (1993)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…