Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Honor Blackman
Født: 12.12.1927 London, England

Biografi
Til tross for at Pussy Galore først dukker opp midtveis i filmen, er introduksjonen av henne legendarisk. Bond våkner etter å ha vært neddopet, og ser rett inn i øynene på en fantastisk blondine. Hvem er du? Spør han. – Mitt navn er Pussy Galore, repliserer hun. Bond svarer på sedvanlig vis: – Dette må være en drøm.

Det var selvsagt Ian Fleming som ga henne det … hm, spesielle … navnet! Det var en viss uro for bruken av det i filmen, selvsagt grunnet navnets klare doble betydninger, men filmskaperne lot det sto til.

Honor Blackman, med erfaring fra spenningserien The Avengers, var med sine 36 år (da hun spilte rollen) faktisk historiens eldste Bond-dame. Karakterens lesbiske tendenser i boken ble kraftig tonet i ned i filmen, og bare vagt hentydet. – Jeg er immun, sier hun når Bond prøver å sjarmere henne.

Ifølge Albert R. Broccoli var det Blackmans innsats i TV-serien The Avengers som gjorde henne perfekt i rollen, siden hun da var kjent for det britiske publikummet og ville glede amerikanerne fordi hun var så god.

Her et lite handlingsreferat om Bonds møte med Pussy Galore i Goldfinger:

Pussy og hennes flyvende sirkus med kvinnelige stuntpiloter skal spraye en dødelig nervegass over Fort Knox for å immobilisere troppene som skal invadere Goldfinger.

Men selvsagt faller hun tilslutt for Bonds sjarm, og hun svikter sin arbeidsgiver ved å erstatte den giftige gassen med et ufarlig stoff. Honor Blackmans modne nærvær bidro til at rollen som Pussy har blitt blant de mest minneverdige av Bonds kvinner. Og om ikke det er nok, ble navnet en del av det internasjonale leksikon.



Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
Goldfinger (1964)
Pussy Galore
Bond-pike



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Colonel Stok: Do you play chess? Harry Palmer: Yes, but I prefer a game with a better chance of cheating. "
Funeral In Berlin (1966)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…