Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  All musikk     Singler     Komponister     Tekstforfattere     Artister  
Syd Cain
Født: 16.04.1918 England Død: 21.11.2011

Biografi
Syd Cain regnes som en multikunstner, og var allerede ombord på Bond-teamet med «Dr. No», der han jobbet som scenograf. I neste Bond-film, «From Russia with Love» (63), jobbet han som produksjonsdesigner og markerte seg med ett mer realistisk og jordnært design. Det skulle gå seks år før han deltok på sin neste Bond film, «On Her Majesty Secret Service», også som produksjonsdesigner. Den største utfordringen for Cain var å transformere Schiltorn til Blofelds base, Piz Gloria, noe han klarte med glans.

Cain gjorde kun to Bond-filmer etter dette, «Live and Let Die» (73) og «GoldenEye» (95), som storyboard-tegner. Andre profilerte filmer som Cain har medvirket i, er «Lolita» (62), som assisterende scenograf, «Fahrenheit 451» (66), «Frenzy» (72), «Wild Geese» (76), alle som produksjonsdesigner, og «Who framed Roger Rabitt» (88), som storyboardartist.

Syd Cain har kanskje ikke fått den respekt han fortjener som Bond-designer og scenograf, selv om hans engasjement har vært betydelig mindre enn Ken Adams og Peter Lamonts. Hans set og design var mindre ekstravagante og storslagne, men desto mer troverdige og realistiske. For det er nok ikke tilfeldig at Cain har vært produksjonsdesigner på to av de filmene mange mener hører til blant de aller beste i Bond serien, «From Russia With Love» og «On Her Majesty's Secret Service».

Det er skrevet en flott bok om Syd Cain, kalt "Not forgetting James Bond - The autobiography of James Bond".



Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
From Russia With Love (1963)
Rolle: Art director
On Her Majesty's Secret Service (1969)
Rolle: Produksjonsdesigner
Live And Let Die (1973)
Supervising Art Director
GoldenEye (1995)
Rolle: Tegner

BØKER
Not Forgetting James Bond (2002)
Rolle: Forfatter



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: I trusted you, Alec. Alec Trevelyan: Trust? What a quaint idea. "
GoldenEye (1995)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…