Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Roger Spottiswoode
Født: 05.01.1945 Ottawa, Ontario, Canada

Biografi
Kanadieren Roger Spottiswoode fikk oppgaven med å matche GoldenEye, men hadde vanskelige arbeidsforhold under Tomorrow Never Dies. Vanligvis er en films tittel klar før innspillingen, i dette tilfellet ble den ikke klar før filmen nesten var lanseringsklar. Men dette var ikke hovedproblemet. Blant annet var ikke manuset ferdig da filminnspillingen startet, og tidsrammene for produksjonen var veldig knappe.

Resultatet ble en film som hadde begrenset antall innspillingssteder, og som f.eks. i actionscenene i Sør-Kina-havet virker for mørke og begrensede i «scope».

Roger Spottiswoode var en erfaren regissør da han sa ja til Bond-jobben, men i tråd med tradisjonen om at Eon Productions aldri bruker såkalte A-list directors (dvs. de virkelig gode og dyre regissørene), var og er nok Spottiswoode en temmelig liten fisk i regiakvariet. Han hadde en OK actionthriller på CV-en, nemlig Shoot To Kill (1988), og de fornøyelige Turner & Hooch (1989) og Air America (1990), men ingen storslagen actionfilm på linje med det man forventer av en Bond-film.

– Alle har en mening om hvordan Bond skal være. Jeg, som gjør dette for første gang, må bestemme meg for hvor mye jeg vil endre og hva som skal beholdes av elementer. Skal du lage en Bond-film må du lage noe som er nyskapende også. Jeg ser ikke for meg at jeg vil jobbe med Bond mer enn én gang, men det er en god erfaring, sa regissøren i boken The Making of Tomorrow Never Dies.

JB

FILMOGRAFI
Tomorrow Never Dies (1997)
Rolle: Regissør



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Yelena: I'm an agent too. I've been undercover for two years. Xander Cage: Two years? What was your plan? Have them die of old age? "
xXx (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…