Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
James Villiers
Født: 29.09.1933 London, England Død: 18.01.1998
Aliaser: James Michael Lyle Villiers

Biografi
Den britiske skuespilleren James Villiers spiller MI6 sin stabsjef William "Bill" Tanner. Før hans opptreden var Michael Goodliffe i The Man With The Golden Gun (1974) den eneste som hadde spilt rollen.

Tanner er en karakter fra flere av James Bond-bøkene. Han figurer sporadisk i Flemings bøker, men frekventerer oftere og i større grad i John Gardners bøker. Tanner beskrives å være på Bonds alder og høyde. På bakgrunn av sin innsats under andre verdenskrig og for å unngå å utvikle nervøse sammenbrudd basert på sine krigsminner, fikk Tanner denne administrative stillingen. Han er M's høyre hånd og rapporterer direkte til M. Uunværlig i kriser, og rustet med en god dose tørrvittig humor. Han er også Bonds stødige venn i Secret Service. De nyter ofte lunsj sammen, eller en runde golf etter arbeidstid. Tanner er en familiemann, og misunner Bond litt for hans frihet.

I For Your Eyes Only (1981) er det Bill Tanner og utenriksminister Sir Fredrick Gray (spilt av Geoffrey Keen) som gir James Bond oppdraget. Det blir sagt at M har permisjon. I virkeligheten var Bernard Lee, som hadde spilt M siden Dr. No (1962), dødsyk da filmen ble spilt inn. Av respekt for Lee ville ikke produsentene gi rollen til noen andre, og dermed måtte Tanner og Gray utfylle rollefigurens funksjon. Villiers spiller en litt typisk, britisk overklasse statsansatt, og er akkurat passe kritisk til Bond og hans væremåte, men samtidig evig takknemlig for at agent 007 er på plass på vegne av hennes majestets hemmelige etterretning.

JB

FILMOGRAFI
For Your Eyes Only (1981)
Bill Tanner
Bonds venn



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Pussy Galore: My name is Pussy Galore. James Bond: I must be dreaming. "
Goldfinger (1964)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…