Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Offisielle   Uoffisielle   Dokumentarer   Ian Fleming   Chitty Chitty Bang Bang 
Halle Berry
Født: 14.08.1966 Cleveland, Ohio, USA
Aliaser: Maria Halle Berry

Biografi
Giacinta «Jinx» Johnsons’ første scene i filmen, hvor hun kommer stigende opp av vannet i bikini, er en klar referanse og hyllest til Ursula Andress i Dr. No 40 år tidligere.

Karakteren Jinx er seksuelt agressiv, og er like flink til utnytte Bond som han er til å utnytte henne.

Gradvis oppdager Bond at hun er amerikansk agent på jakt etter Zao og Graves. Når deres veier krysses på Island, slår de seg sammen og gjør nytte av hverandres talenter for å felle Graves.

Halle Berry blir betraktet som en vår tids mest sexy kvinner, og hun gjør ikke skam på den merkelappen i Die Another Day. Sjelden har vel scenene mellom Bond og en av hans kvinner vært mer erotisk ladet. Vi får vite lite om bakgrunnen til Jinx, og derfor fremstår hun som en mystisk og tilslørt person hele filmen gjennom, som gir henne en kryptisk og hemmelighetsfull aura.

Halle Berry ble født i Cleveland i 1966. Hun var tiltalende fra tidlig alder av og vant en skjønnhetskonkurranse i Ohio i 1985, og et år senere, kom hun til finalerunden i Miss USA. Dette førte til en modell-karriere, som videre ledet henne i TV –bransjen og serien Living Dolls, hvor hun ble kjent for å være i karakter også når kamera var slått av.

Hennes gjennombrudd kom i Spike Lees Jungle Fever fra 1991, hvor hun nektet å bade på flere dager for å frem viktige nyanser hos sin rollefigur, et tungt merket narkovrak. I 1991 spilte hun mot Eddie Murphy i Boomerang. Året etterpå medvirket hun i Flintstones. I årene som fulgte spilte hun i filmer som ikke nådde de store høyder, deriblant Losing Isaiah.

Hun mottok svært gode kritikker i Warren Beattys film Bullworth fra 1998. Flere priser skulle følge, og i 1999 fikk hun Golden Globe for sin rolle som Dorothy Dandrigde i kabelserien Introducing Dorothy Dandrigde. Prisdrysset kuliminerte med Monster’s Ball fra 2001, hvor hun som første svarte kvinne, mottok Oscar for beste kvinnelige skuespiller. Så har hun hatt noe kommersiell suksess med de opprinnelige X-Men- filmene, men har også møtt mye motgang. Særlig var filmen CatWoman ødeleggende og veltet nesten hennes karriere. Den fikk hun Golden Raspberry Award for verste kvinnelige skuespiller.

Hun har i den senere tid gjort respektable roller i filmer som Cloud Atlas (2012) og The Call (2013).

Problemer på den private fronten skal også ha vært en byrde for Berry, som ved flere anledninger har uttalt at hun aldri klarer å finne riktig mann. Hun er skilt to ganger – fra baseballspiller David Justice og musiker Eric Benét. Hun har en dater sammen med modellen Gabriel Aubry og en sønn med hennes tredje ektemann, skuespiller Olivier Martinez.

Vidar Eliassen

FILMOGRAFI
Die Another Day (2002)
Jinx
Bond-pike



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Mr. Stamper: I owe you an unpleasant death, Mr. Bond. "
Tomorrow Never Dies (1997)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…