Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
James Bond på Drageøya (1968)

Handling:
Det starter rolig og behagelig for James Bond, med en god lunsj, et slag golf … Så en solfult ettermiddag blir Ms hjem angrepet. Alle de ansatte blir drept, og M blir kidnappet av People's Liberation Army of China under ledelse av Colonel Sun Liang-tan. Sun håper på denne måten å kunne lure Bond inn i sitt nett, slik at både den berømte agenten og hans sjef kan bli drept. En viktig russisk konferanse skal finne sted i Hellas, og Sun planlegger å sprenge stedet i filler og etterlate M og James Bonds døde kropper på stedet, for å implisere at det var de og den britiske etterretning som sto bak. 007 innleder et samarbeid med den russiske agenten Ariadne Alexandrou og hennes greske venn, Niko Litsas. Sammen går trioen til angrep på Colonel Sun og hans småskurk, eks-nazisten Von Richter, som har base på en gresk vulkanøy. Trioen blir fanget av skurkene og Bond blir nesten torturert til døde, men en prostituert som er med i Suns liga kommer til unnsetning, og Bond og hans venner lykkes i å eliminere Sun og befri M.

Fakta:
Dreyers Bond-serie er ikke bare den største, men også den beste serien om James Bond i Norge. Bak på en bøkene kalles den James Bond-serien, men bortett fra det, så har den ikke noe navn. Ingen av bøkene er nummererte. Det er i alt 12 bøker i serien. Her er bøkene plassert i den rekkefølgen de er oppgitt bak på James Bond på Drageøya. (Og den rekkefølgen skulle stemme sånn nogenlunde i hvert fall.) • James Bond og Dr. No (ukjent årstall) • Med hilsen fra Moskva (ukjent årstall) • Casino Royale (ukjent årstall) • Å leve og la dø (ukjent årstall) • Diamanter varer evig (ukjent årstall) • James Bond og Operasjon Tordensky (ukjent årstall) • Goldfinger (1966) • James Bond i Japan (1967) • Måneraketten (1967) • I hemmelig oppdrag (1966) • James Bond og mannen med gullpistolen (1967) • James Bond på Drageøya (1968) De fleste omslagene, muligens alle, var laget av den danske designeren Hans Jørgen Toming. På slutten av sekstitallet, eller eventuelt i 1970, ble restopplaget kjøpt opp av Nasjonalforlaget, utstyrt med nye forsatsblader og nye stive gullfargete permer, og utgitt som serie. Disse ble såvidt jeg vet solgt bare på postordre (via annonser). Dette forsøket var ikke særlig lekkert, og bøkene kan ikke sies være vakre. Fakta skrevet av Willy B.

Smusscover: Nei
Omslag: Softcover
Sider: 191
Oversetter: Axel S. Seeberg
Land: Norge
Utgiver: Dreyer Forlag

JB

FORFATTER
Kingsley Amis

ANDRE UTGIVELSER
James Bond på Drageøya (1970)
Colonel Sun (1968)



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Baron Bomburst: [very frustrated] Dolls! Dolls! I have hundreds of dolls! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…