Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
 
  Originalromaner     Norske utgivelser     Forfattere     Øvrige bøker     Anmeldelser  
 Ian Fleming   Kingsley Amis   John Gardner   Raymond Benson   Charlie Higson 
James Bond og mannen med gullpistolen (1967)

Handling:
James Bond kommer tilbake til England fra Vladivostock, etter å ha blitt hjernevasket av russerne. De har gitt Bond beskjed om å drepe M med en giftpistol. Ms raske reaksjon gjør at Bonds sjef berger livet, og Bond blir sendt avgårde til en seks måneders "de-brainwashing".M tar agent 007 inn i varmen igjen etter at han er erklært frisk. Oppdraget: Francisco "Pistols" Scaramanga, Mannen med den gyldne pistol. Scaramanga er kontrollert av KGB og har brukt sin gullforgylte Colt .45 til å snikmorde en rekke britiske agenter i Karibia.James Bond utgir seg for å være Mark Hazard, en sikkerhetsmann, og treffer på Scaramanga på Jamaica. Bond får jobb hos ham som personlig livvakt. Første helg på jobben kommer et assortert utvalg av gangstere til Scaramangas halvferdige hotell, og Bond oppdager at skurkene planlegger å sabotere Jamaicas bauxitt-industri, smugle narkotika til USA og sette fyr på amerikanernes sukkerplantasjer for å øke verdien av Fidel Castros plantasjer. Bond lytter til samtalene gjennom en lukket dør. Bond innser at Scaramanga har sine mistanker mot ham, og faktisk allerede har planlagt en særlig ekkel død for ham. I siste del av boken tar hele banden og går ombord en liten togstrekning i svampene, og Bond blir lurt til å tro at agent Mary Goodnight fra den jamaicanske stasjonen er bundet til togsporet lengre frem. Det blir skuddveksling, og Bond, Scaramanga og Felix Leiter (som har gjemt seg ombord på toget), rekker alle å hoppe av toget før det treffer "jenta", som viser seg å være en dukke. Bond følger etter blodsporet til en skadet Scaramanga til en lysning i sumpen, og lykkes i å drepe ham, men ikke før han selv er blitt truffet av en av Scaramangas giftkuler. Bond overlever og tilbringer rekonvalesensperioden i Mary Goodnights armer. M forteller at Bond blir utnevnt til ridder for sine tjenester for sitt land, men det sier han nei takk til.

Fakta:
Dreyers Bond-serie er ikke bare den største, men også den beste serien om James Bond i Norge. Bak på en bøkene kalles den James Bond-serien, men bortett fra det, så har den ikke noe navn. Ingen av bøkene er nummererte. Det er i alt 12 bøker i serien. Her er bøkene plassert i den rekkefølgen de er oppgitt bak på James Bond på Drageøya. (Og den rekkefølgen skulle stemme sånn nogenlunde i hvert fall.) • James Bond og Dr. No (ukjent årstall) • Med hilsen fra Moskva (ukjent årstall) • Casino Royale (ukjent årstall) • Å leve og la dø (ukjent årstall) • Diamanter varer evig (ukjent årstall) • James Bond og Operasjon Tordensky (ukjent årstall) • Goldfinger (1966) • James Bond i Japan (1967) • Måneraketten (1967) • I hemmelig oppdrag (1966) • James Bond og mannen med gullpistolen (1967) • James Bond på Drageøya (1968) De fleste omslagene, muligens alle, var laget av den danske designeren Hans Jørgen Toming. På slutten av sekstitallet, eller eventuelt i 1970, ble restopplaget kjøpt opp av Nasjonalforlaget, utstyrt med nye forsatsblader og nye stive gullfargete permer, og utgitt som serie. Disse ble såvidt jeg vet solgt bare på postordre (via annonser). Dette forsøket var ikke særlig lekkert, og bøkene kan ikke sies være vakre. I hemmelig oppdrag er den eneste av bøkene i Dreyer-serien som ikke har tittelen på ryggen, slik at man ikke ser hvilken bok det er når den står i hyllen. Her ser man bare navnene James Bond og Ian Fleming. Fakta skrevet av Willy B.

Smusscover: Nei
Omslag: Softcover
Sider: 172
Oversetter: Theodor Madsen
Land: Norge
Utgiver: Dreyer Forlag

JB

FORFATTER
Ian Fleming

ANDRE UTGIVELSER
James Bond og mannen med gullpistolen (1970)
The Man With The Golden Gun (1965)



Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Cramden: Your code book. Derek Flint: If you don't mind, sir, I prefer to use my own personal code. Cramden: But I would rather you use the government code. Derek Flint: I already know mine. It's a mathematical progression, 40-26-36. It's based on... Cramden: I can imagine what it's based on. "
Our Man Flint (1966)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…