Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Spionmoro: Spy Another Day

HARDSLÅENDE: Melissa McCarthy i aksjon som Susan Cooper i Spy.


At agentfilmer kan være bare tull og tøys kjenner vi godt til. Spy er et nytt tilskudd i sjangeren som så gjerne vil spille på James Bond-assosiasjonene.

Fra før av kjenner vi til den originale parodifilmen, Casino Royale fra 1967, og i moderne tid de tre glimrende Austin Powers-filmene.

Denne sommeren er filmen ganske enkelt den genialt titulerte Spy, som hadde kinopremere 5. juni 2015.

I 2015 kommer som kjent en ny James Bond-film (SPECTRE, med premiere 6. november) og det er flust av filmer som vil knytte seg opp mot spionfilmsjangeren.

Årets alledere lanserte Kingsman: Secret Service (som denne sommeren er videoaktuell) hadde en delvis humoristisk innfallsvinkel, men med et tilsnitt av alvor.

Senere får vi både The Man from U.N.C.L.E (14. august) og Mission: Impossible – Rogue Nation (31. juli), men først ut er altså Spy.

Regissør Paul Feig startet arbeidet med en kvinnelig spionkomedie allerede i 2013.

Tittelen på manuset var Susan Cooper, men i mars 2014 ble filmens tittel endret til Spy.

Melissa McCarthy – som altså spiller nevnte Miss Cooper – har vært med i prosessen hele veien.

Foruten Melissa McCarthy i hovedrollen møter vi Jason Statham og Jude Law i ledende roller. Begge som hardtslående spioner, med hver sin innfallsvinkel til arbeidet i felten. Det passer selvsagt utmerket å ha to britiske skuespillere når man skal knytte seg opp mot de etablerte sjangertrekkene fra Bond-filmene.

Spy starter da også med en Bond-inspirert åpningssekvens.

Kevin Feige har uttalt at han er stor fan av Bond-serien, og derfor ønsket å få med Bond-elementer. Det har han absolutt klart!

Så hvem er Susan Cooper? Hun er en skrivebordsanalytiker

Filmplakat for Spy: Melissa McCarthy er i godt selskap med de britiske spionene Jason Statham og Jude Law.
hos CIA, som assisterer agentene mens de er ute i felten på livsfarlige oppdrag.

Hennes partner Bradley Fine (Jude Law) får problemer og feltagenten Rick Fords (Jason Statham) identitet blir avslørt. Da melder Cooper seg frivillig til feltarbeid. Det farlige oppdraget innebærer å infiltrere organisasjonen til våpenhandler Raya Boyanov (Rose Byrne). Vår eksistens, som vi kjenner den, står selvsagt på spill. Målet er selvsagt å forhindre global ødeleggelse. Det hele blir en «katt-og-mus»-jakt gjennom Europa for å finne et stjålet åtomvåpen. Med hjelp av kule dingser og gadgets, samt sprø identiteter kan det tenkes at den klønete analytikeren klarer å redde verden. Det kan også godt tenkes at hun faktisk både kan avfyre våpen og slå hardt for seg!

Dette er den tredje filmen til regissør Paul Feig og Melissa McCarthy. De to første var Bridesmaids og The Heat. Og den fjerde blir Ghostbusters.

Spy er Feig både manusforfatter og produsent, i tillegg til regissør. Budsjettet er på hele 65 millioner dollar. Det er mye for en komedie.

– Jeg elsker spionfilmer, forteller regissøren til Moviefone.com. Helt siden han var en guttunge har Paul Feig elsket Bond-filmene og Ian Flemings bøker.

– Jeg elsker også thrillere. Jeg elsker actionscenene og thriller- og spionsjangeren fordi det dreier seg om å finne ut ting. Jeg elsker å gå inn i den verdenen, men det er klart – som komediefilmskaper vet jeg at ingen vil la meg regissere en Bond-film, uansett så mye jeg selv vil det! sier Feig til Moviefone. 

Etter å ha sett de siste Bond-filmene fikk han vann på mølla. Han ville lage sin egen, morsomme spionfilm, som var enklere nå som Bond-filmene har blitt dønn seriøse og ikke lenger er tullete.

John Berge bidro til denne saken.

Saken er hentet fra KINOMAGASINET 4•2015. Les magasinet nedenfor!



Relaterte saker
Austin Powers fyller 20 år! (29.04.2017)
Anmeldelse: The Man from U.N.C.L.E. (06.09.2015)
Tilbake til agentenes gullalder (23.08.2015)
Hvor stor blir Mission: Impossible? (31.07.2015)


Lars Johnsrud / 30.06.2015


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: I must’ve scared the living daylights out of him. "
The Living Daylights (1987)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…