Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Ny Bond-roman inspirert av Fleming

Anthony Horowitz skal skrive den neste offisielle Bond-boken, med kallenavnet Project One.


Ian Fleming Publications Ltd. varsler at det neste år kommer en ny offisiell James Bond-roman, med kallenavnet Project One.

Det melder Fleming etterkommernes offisielle selskap i en pressemelding.

Boken skal lanseres på verdensbasis 8. september 2015.

Tradisjonen tro, er det også nå en ny forfatter som skal skrive neste Bond-bok. Denne gang Anthony Horowitz.

Han etterfølger hhv. Sebastian Faulks (Devil May Care, 2008), Jeffrey Deaver (Carte Blanche, 2011) og William Boyd (Solo, 2013).

Anthony Horowitz er en 59 år gammel britisk forfatter, kjent for spenningsromaner, og sitt arbeid innenfor en rekke TV-serier/drama. Han har også tolket eldre helter tidligere, blant annet Sherlock Holmes. Innenfor agentsjangeren har Horowitz gjort seg bemerket med bokserien om Alex Rider, som også er filmatisert. Alex Rider er en ung mann som blir rekrutert av britenes hemmelige tjenester. Så langt er det hele ti bøker i Alex Rider-serien.

Horowitz beskriver seg selv som en «livslang fan av Fleming». Han har skrevet over 40 bøker, og Alex Rider-serien har alene solgt over 19 millioner eksemplarer.

Handlingen i Project One er satt til 1950-årene. Den vil skille seg fra de andre «en-bok-forfatternes» bøker, i og med at en seksjon vil inneholde tidligere uutgitt materiale skrevet av karakterens skaper, Ian Fleming.

Jessie Grimond fra Fleming-slekten forklarer:

– I 1950-årene skrev Ian Fleming flere episodeutkast for en James Bond TV-serie, som det aldri ble noe av og han endte opp med å bruke de fleste handlingsforløpene i novellene som nå er i For Your Eyes Only og Octopussy and The Living Daylights. Men det er noen få handlingsforløp som han aldri benyttet seg av og som til nå aldri før har vært publisert. Gitt at Anthony er en like briljant manusforfatter som han er romanforfatter, syntes vi det var spennende å se hva han kunne gjøre med en av disse.

Manuset som Anthony Horowitz tar utgangspunkt i heter Murder on Wheels og bringer James Bond inn i motorsportmiljøet. Kjente figurer i TV-manuset, som det altså aldri ble noe av, er M og Moneypenny, opplyser Ian Fleming Publications Ltd.

– Det er ingen hemmelighet at Ian Flemings ekstraordinære karakter har hatt en dyp innflytelse på livet mitt, så da arvingene kontaktet meg med spørsmål om jeg ville skrive den neste James Bond-romanen, hvordan kunne jeg nekte? Det er en stor utfordring – og mer vanskelig enn Sherlock Holmes på flere måter – men det å ha originalt, upublisert materiale av Fleming har vært en inspirasjon. Dette er en bok jeg måtte skrive.

Lucy Fleming, niese, sier at fra arvingenes side er de begeistret over at Horowitz overtar stafettpinnen.

– Han har eksepsjonelle evner for å skrive spionthrillere og dette koblet med originalmateriale og hans kunnskap og entusiasme for Bond, gjør det hele til en veldig spennende kombinasjon.

PS: Skal vi tillate oss å spekulere litt i de videre bokplanene for Bond, kan tittelen Project One kanskje tyde på at man her ser for seg at Horowitz skal starte på en ny originalserie med flere bøker. Opplysningene om at det også er flere ubrukte handlingsforløp fra den aldri realiserte TV-serien kan også antyde dette. Den som lever får se!

Relaterte saker
Anthony Horowitz skriver ny Bond-roman (04.10.2016)
Klar tale fra Trigger Mortis-forfatteren (07.09.2015)
Årets nye Bond-bok heter Trigger Mortis (28.05.2015)
Den nye Bond-boken er ferdigskrevet (28.01.2015)
Ian Flemings Bond-bøker komplett på dansk (22.10.2014)


JB / 02.10.2014


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Major Dalby: The Americans have put a tail on Palmer. Colonel Ross: Have they? How very tiresome. "
The Ipcress File (1965)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…