Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bonddag på Pinewood Studios

Bondpikene samlet på ett brett: Shirley Eaton, Honor Blackman, Tania Mallet og Margaret Nolan. Foto: John Berge. Alle foto © JAMESBOND.no


JAMESBOND.no dro til England for å delta på «Goldfinger The Reunion».

LONDON: Et besøk på det legendariske britiske filmstudioet Pinewood er i seg selv en opplevelse. Å dra dit samtidig som man treffer skuespillere og filmmannskap fra Bondklassikeren Goldfinger, kan med rette betegnes som magisk.

Pinewood ligger helt i ytterkanten av Londons nordvestlige grense.

Reisefølget i regi av JAMESBOND.no ankom i god tid for «Goldfinger The Reunion», som ble arrangert søndag 13. april.

Ved inngangspartiet så vi raskt den legendariske «007 Stage», som Albert R. Broccoli fikk oppført til innspillingen av The Spy Who Loved Me.

Denne store innspillingshallen er siden er blitt rammet av to branner, men står fortsatt og er blitt oppgradert. Det var ikke fritt for at man ble noe lettere beveget innvending, med tanken på hvilke flotte filmscener som er innspilt nettopp i denne hallen, og ikke minst i og omkring mange andre steder på Pinewood.

Disse stedene, og mange av menneskene som var med på innspillingen av en av Bondseriens mest avholdte filmer, skulle vi altså få møte denne dagen.

Vi fulgte skiltene og kom frem til bygningen hvor store deler av arrangementet skulle finne sted. Dette er bygningen man f.eks kan se i åpningssekvensen av From Russia With Love, hvor SPECTRE har sin treningsleir. Deler av Pinewoods hage ble også brukt til denne scenen, og her fikk de ca 120 gjestene på Goldfinger-dagen en omvisning i øsende regnvær.

Inne i lokalet var det så smått kommet i gang med signeringsrunder, og først satt regissør Guy Hamilton, nå en mann på 88 år! JAMESBOND.no var raskt ute og fikk både autograf og

Caron Gardner og Norman Wanstall. Foto: John Berge. © JAMESBOND.no
bilde sammen med ham.

Guy Hamilton fortalte oss at han hadde vært mye i Norge, og at han i sin tid hadde en norsk kjæreste fra Haugesund. Noen timer senere presenterte regissøren selveste Aston Marin DB5, som var blitt bragt til studioet ens ærend for dette arrangementet. Vi fikk også se veiene på studioet hvor Bond, spilt av Sean Connery, kjører gjennom Goldfingers fabrikk, og krasjer i veggen.

Inne i en av Pinewoods kinosaler skulle selve filmen Goldfinger vises, fra en nyrestaurert digital kopi. Kvaliteten var intet mindre enn fantastisk. Undertegnede så Goldfinger for ikke lenge siden på DVD, men å se en 4K-versjon på kino ga filmen nytt liv. I tillegg var det også veldig spesielt å se filmen, og vite at man satt i samme sal som mange av skuespillerne og filmmannskapet. Filmen ble for øvrig introdusert av selveste Pussy Galore – skuespiller Honor Blackman – som var en overraskelsesgjest.

Det ble også foretatt en spørsmålsrunde på scenen foran lerrettet, hvor den gyldne jenta Shirley Eaton ble spurt om hvordan det var å bli malt i gullfarge – et spørsmål hun hele tiden får, og med glede forteller om, sa hun.

Tania Mallet fortalte at hun ble tilbudt hovedrollen i From Russia With Love, men sa nei siden hun var modell, og ikke skuespiller. Hun ville heller starte med en mindre rolle, og fikk sjansen i neste Bondfilm, som altså var Goldfinger.

Leslie Bricusse fortalte om arbeidet med tittelsangen, og generelt om sitt arbeid med John Barry. Forsamlingen fikk faktisk vite at han hadde laget en tekst til en mulig

Regissør Guy Hamilton og JAMEBOND.no-redaktør John Berge i samtale foran Aston Martin DB5. Foto: Vidar Eliassen. © JAMESBOND.no
tittelsang for On Her Majesty's Secret Service.

Margaret Nolan spiller Dink i filmen, og fikk rollen fordi filmskaperne ville ha henne som modell for tittelsekvensen. Nolan sa ja hvis hun fikk en liten rolle i filmen.

Regissør Guy Hamilton snakket om sitt arbeid på i alt fire Bondfilmer, og røpte at han ble spurt om å lage den første, Dr. No, men at han ikke kunne ta oppdraget. Hamilton er fortsatt ikke helt fornøyd med Goldfinger, og føler fortsatt at ting kunne vært gjort bedre.

Vel tilbake etter filmvisningen fortsatte signeringen. Skulle man ha autografene til alle, ville det bli en kostbar affære. Arrangementet i seg selv kostet ca. 1000 kroner å delta på, men for hver autograf måtte man ut med 200 kroner. Selve arrangementsbrosjyren signerte de fleste gratis. Noen tok ikke betalt for autografer overhodet, f.eks. Norman Wanstall (som vant Oscar for lydeffektene i filmen, og hadde med seg statuen) eller Peter Lamont. Mer obskure Bondpiker, f.eks. Caron Gardner, som hadde en bi-rolle som en av Pussy Galores pilotpiker, var også tilstede. Blendene vakker fortsatt, i en alder av 67 år!

JAMESBOND.no vil bringe et mer detaljert intervju med Guy Hamilton senere, og forhåpentligvis også i form av redigerte videopptak.

Deltakere på turen i regi av JAMESBOND.no var:

John Berge

Vidar Eliassen

Eirik Gullord

Ole Martin Amlien

Vi ble også kjent med en annen nordmann, som hadde tatt turen på egen hånd: Morten Cruys Magnus Sagen

Det norske teamet samlet: Fra venstre: John Berge og Vidar Eliassen fra JAMESBOND.no, Morten Cruys Magnus Sagen, Eirik Gullord og Ole Martin Amlien.


Relaterte saker
Regissør Guy Hamilton er død (21.04.2016)
For Bond Fans Only at Pinewood (25.09.2015)
Årets Bond-event tar for seg FYEO (15.05.2015)
Bond-fansens reiserapport fra London (10.07.2014)
Honor Blackman: Sean Connery er min favoritt-Bond (19.01.2014)
I James Bonds fotspor 2: Egypt (12.07.2010)
Omfattende FANFEST i London (18.02.2010)
Peter Murton er død (15.02.2010)
I James Bonds fotspor (12.11.2009)
From Pinewood With Love (2009) (09.11.2009)


JB / 30.04.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Francisco Scaramanga: You get as much pleasure out of killing as I do, so why don't you admit it? James Bond: I admit killing you would be a pleasure. "
The Man With The Golden Gun (1974)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…