Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Everything Or Nothing – den største Bond-dokumentaren noensinne

Plakat: Everything or Nothing: The Untold Story of 007


En absolutt «må se» for alle fans.

Filmselskapene Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, Columbia Pictures, Passion Pictures og Red Box Films har allerede hatt premierevisning på tidenes største Bond-dokumentar.

Den fulle tittelen lyder Everything or Nothing: The Untold Story of 007. Bak kameraet finner vi regissør Stevan Riley (Fire In Babylon 2010), og produsentene John Battsek (One Day In September (1999), The Tillman Story, 2010) og Simon Chinn (Man on Wire 2008, Project Nim 2011).

Premieren fant sted på Global James Bond Day, den 5. oktober, i forbindelse med agent 007’s 50-årsjubileum i EONs offisielle filmserie. Filmen ble vist på utvalgte kinoer i England, mens den i USA ble vist på en amerikansk TV-kanal. Foreløpig har den ikke blitt vist i Norge, men vi håper rettighetene kommer i orden for en norsk TV-visning og senere for salg enten i år, eller

F.v.: Albert R. "Cubby" Broccoli, Sean Connery, Ian Fleming og Harry Saltzman.
tidlig neste år.

Everything or Nothing fokuserer på tre menn med en felles drøm – filmprodusentene Albert R. ”Cubby” Broccoli, Harry Saltzman og forfatteren Ian Fleming. Dokumentaren beskrives som en spennende og inspirerende historie bak tidenes lengste filmserie, som begynte i 1962.

Skaperne bak dokumentaren har hatt en unik tilgang til involverte nøkkelspillere, og til EON Productions omfattende arkiv. Dette gjør at historien fra innsiden av filmserien blir fremstilt på en helt ny og spennende måte. Regissør Riley tar for seg historien som begynner med en banebrytende spionroman, som fortsatte med seks James Bond på skjermen, og er voldsomt populær femti år etterpå. Mens Bond reddet verden fra farer på det store lerretet, letter dokumentaren på sløret i forhold til kampene, truslene og tvistene som foregikk bak kameraet.

Når EON productions serverer oss med en ny Bond-film i jubileumsåret, lanserer et jubileumsspill basert på klassiske Bond-filmer, og lanserer et dobbelt samlealbum med Bond-sanger, kunne vi nesten ikke ventet mer. Joda!

I en tidsalder hvor dokumentarfilmer som Senna (2010)* - har blitt populære, var det bare et tidsspørsmål før James Bond ville få sin egen. For når vi fans trodde at vi visste alt som var å vite om vårt kjære filmikon, kommer dokumentarfilmen Everything or Nothing og setter oss på plass med en 95 minutter lang reise fra den første Bond-romanen som kom for nesten 60 år siden og fram til Skyfall i 2012.

Det siste tiåret har MGM’s imponerende samling av DVD-dokumentarer stått igjen som de komplette gjennomgangene av hver Bond-film. Everything or Nothing henter intet materiale fra

F.v.: Roger Moore, Albert R. "Cubby" Broccoli og Harry Saltzman
disse, og finner i stedet sin egen måte å fortelle historien på. Regissøren har jobbet seg gjennom hundrevis av timer med nye intervjuer, og har unngått filmspesifikke ”making of”-vinklinger.

Riley skal ha gjort en god jobb med intervjuobjektene, og ingen spilletid er sløst bort på uviktige detaljer. Han har gjort nye insiktsfulle intervjuer med alle Bond-skuespillerne, bortsett fra Sean Connery. Flere av de andre viser helt nye sider. Roger Moore beskrives blant annet som mer seriøs enn noen gang, og Timothy Dalton som mer entusiastisk.

Venner av Ian Fleming, inkludert hans elskerinne Blanche Blackwell og Flemings kollega John Pearson, gir oss nye vinklinger av Bond-skaperen. Gjenlevende representanter fra Broccoli og Saltzman-familiene med flere, gir oss et fornyet blikk på hvordan de opprinnelige produsentene fikk Bond til å bli et filmikon.

Stikkordet til denne filmen sies å være – overlevelse: Troen de tre mennene hadde på James Bond, og hvordan de kjempet for å holde ham i live. Til tider mot alle odds.

Dokumentaren tjener mest på sin ærlighet. Regissør Riley har fått muligheten til å fortelle den virkelige historien, ikke en tilgjort og sminket en. Noe av det som har blitt hentet fra arkivet, som aldri har blitt vist før, er fra en nyhetssending på BBC hvor Bond-regissør Terence Young annonserer Ian Flemings død. Vi får i tillegg se private videoer filmet hos Broccoli-familien. Arkivopptakene er sparsommelig brukt og satt sammen med klipp fra filmene på et eksepsjonelt og smart vis.

Et lite klipp hvor George Lazenby forteller om hvordan han fikk rollen som James Bond.

*Dokumentarfilm om den legendariske Formel 1-føreren Ayrton Senna, som døde i 1994.

Relaterte saker
George Lazenby kommer til Norge (05.07.2016)


Joakim Rekaa / 10.10.2012


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Donald "Red" Grant: Is any of the opposition around? James Bond: Not in any condition to be worried about. "
From Russia With Love (1963)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…