Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond Gallaen 1999

Desmond Llewelyn og Samantha Bond var hedersgjester under førpremieren.


Hollywood-stemningen kom til Norge da filmselskapet UIP sammen med sponsorene i den nye Bond-filmen inviterte til førpremiere og Bond-galla 26. november 1999.

Bond-gallaen har vært en fast tradisjon med UIP som kinodistributør.

Med The World Is Not Enough sa UIP også takk og farvel til Bond-serien, da filmselskapet MGM inngikk avtale med Fox om distribusjon av filmene i neste århundre.

500 gjester, deriblant en rekke “"små og store” kjendiser, var invitert til gallaen, som startet i Klingenberg kino med en visning av “TWINE”. John Berge fra jamesbond.no,

Konferansier Benny Borg, Samantha Bond og Desmond Llewelyn. Foto: John Berge
som den gang også jobbet som kulturjournalist i NTB Pluss, var også invitert av UIP for å være tilstede.

Tilstede var hedersgjestene Desmond Llewelyn (Q) og Samantha Bond (Miss Moneypenny).

Konferansier Benny Borg moret seg stort over å kunne gi Desmond rollen som Bond, for en gangs skyld. Det ble et morsomt lite opptrinn før hovedretten ble servert.

Etter filmvisningen bar det i eksklusiv transport de få hundrede metrene frem til Grand Hotell, hvor det var et enormt folkeoppbud utenfor, lyskastere, lettkledde dansepiker, soldater og fallskjermjegere på husveggene. Et strålende fyrverkeri satte spiss på det hele.

Vel innendørs ble det servert Vodka Martini, selvsagt “shaken, not stirred”, før middagen stod klar. En tartar av sjøørret var forrett, før hovedretten Tournedos av Herefordkjøtt med provencal poteter og Beaujolais saus, deretter Limedelice med skogs-bærcoulis som dessert. En meny som matkjenneren Bond ville ha satt stor pris på, det er sikkert! Selvsagt med de riktige vinene til!

Desmond Llewelyn hygget seg under gallaen. Han satt med UIP-direktør Liv Jacobsen ved sin side. På vegne av Bond-produsentene EON Productions holdt Q en takketale hvor han lovpriste arrangementet. Og etter middag og dessert var det dans...

Desmond Llewelyn hadde UIP-direktør Liv Jacobsen som borddame.

Desmond Llewelyn og Samantha Bond var hedersgjester under førpremieren.



JB / 01.01.2000 Sist oppdatert: 10.11.06 kl. 08:42


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"His name is Ian Fleming. "
Fleming: The Man Who Would Be Bond (2014)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…