Onsdag 17. april 2024 kl. 1.48

Ny Kingsman-film kommer i 2017
Colin Firth som Harry Hart (t.v.) og Taron Egerton som Gary «Eggsy» Unwin i Kingsman: The Secret Service.


Den nye britiske agenten med lisens til å drepe, Gary «Eggsy» Unwin, er tilbake i 2017 i Kingsman: the Golden Circle.

Det bekrefter regissør Matthew Vaughn i et intervju med Empire, hvor han også avslører konsepttegninger fra filmen som skal få premiere sommeren 2017.

Det er første gang at regissøren sier ja til å lage en oppfølger til en av sine filmer.

Dette takket han nei til både med Kick-Ass 2 og X-Men: Days of Future Past. 

Men hva som skal følge opp Kingsman:
Kingsman: The Secret Service. Foran fra venstre: Taron Egerton som Eggsy/Gary Unwin, Colin Firth som Harry Hart, regissør Matthew Vaughn, Samuel L. Jackson som Richmond Valentine og Sofia Boutella som Gazelle. Foto: 20th Century Fox
The Secret Service
(2014) vil Vaughn selv ha kontroll på.

Overfor verdens største filmmagasin medgir han at han var usikker om han ville regissere oppfølgeren.

Han sier at spionfilmer trenger en god skurk. Men en morgen våknet den britiske regissøren opp med en frisk idé. Den har han utviklet videre sammen med medforfatter Jane Goldman.

I korte trekk blir hovedkvarteret til Kingsman bombet og britene slår seg sammen med den amerikanske avdelingen, Statsman.

«Det blir ingen ny massakrescene, men det er andre deler man ikke har sett før», lover han overfor Empire.

Kingsman er basert på en tegneserie som Matthew Vaughn laget sammen med Mark Millar.

I Kingsman: the Golden Circle returnerer Taron Egerton som den nyklekkede agent Eggsy og Mark Strong som hans mentor Merlin. De to nye stjernene er ingen ringere enn Halle Berry (på den «snille siden», som leder av Statesman) og Julianne Moore som skurkedamen Poppy.

Innspillingen av Kingsman: the Golden Circle starter i april 2016. Premieren i Norge blir 16. juni 2017.

Kingsman: The Secret Service hadde et produksjonsbudsjett på 81 millioner dollar og tjente inn 414 millioner dollar på kino. Den er siden blitt en DVD og Blu-ray-suksess, samt som digital leie- og kjøpefilm, og finnes nå også på det nye 4K Ultra HD-formatet.

Kingsman: The Secret Service hadde norsk premiere 27. februar 2015 og ble sett av over 136.000 personer på norske kinoer.

Dette sa vi om Kingsman: The Secret Service i vår anmeldelse: «Matthew Vaughn ville lage en James Bond-film. Men fikk ikke sjansen. Hva gjør vel det? Nå har han laget en spionfilm god som noen!»

Les anmeldelsen her.



JB / 30.03.2016