Fredag 29. mars 2024 kl. 13.58

Den definitive Bond-faktaboken?
Some Kind of Hero er en ny faktabok om James Bond-filmserien som utgis 05.10.2015 av The History Press.


Some Kind of Hero sies å være en grundig faktabok om Bond-filmene. Blir dette den definitive Bond-faktaboken?

JAMESBOND.no omtalte nylig at det i løpet av oktober og november 2015 gis ut flere bøker og et klistremerkealbum som tar for seg Bond-universet.

Nå har vi også gleden av å kunne presentere Some Kind of Hero: The Remarkable Story of The James Bond Films, skrevet av Matthew Field og Ajay Chowdury. Boken utgis av forlaget The History Press den 5. oktober 2015.

Det er svenske Anders Frejdh, grunnlegger av nettsiden From Sweden With Love, som gjorde oss oppmerksom på boken. På sine sider skriver Frejdh at han er «glad for endelig å få presentere den eneste boken om James Bond-filmene man behøver å lese i 2015».

(JAMESBOND.no skrev også en kortere omtale av boken allerede den 08.06.2015. Les denne saken her.)

«Den grundigste studien av James Bond-filmene noensinne»

Forventningene ligger med andre ord høyt. Boken begynner med et forord av George Lazenby, som spilte James Bond i On Her Majesty’s Secret Service (1969). Videre består boken av flere kapitler med skildringer fra innspillingsdagene, kjente og ukjente historier som helt sikkert vil underholde både Bond-fans og andre filminteresserte. Blant annet siteres det fra da Sean Connery møtte Bond-skaper Ian Fleming for første gang, og vi får også lese om da produsent Harry Saltzman knuste en champagneflaske i et kamera under første innspillingsdag av Goldfinger (1964).

I en pressemelding om Some Kind of Hero, ble boken presentert som «den grundigste studien av James Bond-filmene noensinne».

Pressemeldingen omtalte opphavet til Bond-filmene, nemlig Albert R. Broccolis EON Productions, som i mer enn 50 år har vært en viktig del av britisk filmindustri. Selv om familiebedriften har blitt belønnet med både høye inntekter og anerkjennelse, har det ikke alltid sett så lyst ut. Endring i skatteregler har tvunget James Bond «på flukt» til Frankrike og Mexico, skiftende mote og politikk har ført til sviktende besøkstall. Det har vært konflikter store nok til å true hele serien, og presset fra konkurrerende actionhelter har alltid utfordret James Bonds rolle.

Dette er en del av den kjente historien om Bond-filmene. Some Kind of Hero inneholder i tillegg mer enn hundre nye intervjuer med både de som har spilt James Bond, andre skuespillere, regissører og forfattere. Det loves også også sjeldent og tidligere upublisert materiale som forfatterne har samlet inn verden rundt.

Om forfatterne

Matthew Field er forfatter av The Making of The Italian Job. Hans Bond-relaterte artikler har vært på trykk i Mi6 Confidential, 007 Magazine, Kiss Kiss Bang Bang og Cinema Retro.

Ajay Chowdury har bakgrunn som juridisk rådgiver for filmbransjen. Han er talsmann for The James Bond International Fan Club, har bidratt til mange bøker og artikler om James Bond, og anerkjennes internasjonalt som en ekspertkommentator innen fagfeltet.

Alexander Hagen / 10.09.2015