Fredag 29. mars 2024 kl. 11.4

Flere nye Bond-bøker høsten 2015
Bond By Design, The James Bond Lexicon: The Unauthorized Guide to the World of 007 in Movies, Novels and Comics og James Bond Ultimate Sticker Collection er tre av de mange nye Bond-bok-utgivelsene høsten 2015.


Det kommer flere interessante utgivelser utover høsten 2015.

Det er gode tider for den Bond-interesserte under oppladningen til den kommende filmen SPECTRE.

Den 8. september 2015 ble Anthony Horowitz’ første Bond-roman Trigger Mortis lansert med strålende omtale.

Og bokutgivelser blir det flere av i høst, da i første rekke i kategorien faktabaserte saker.

JAMESBOND.no ser nærmere på tre spennende bidrag til samlerhyllen, nemlig billedboken Bond By Design, faktaboken The James Bond Lexicon: The Unauthorized Guide to the World of 007 in Movies, Novels and Comics, skrevet av Alan J. Porter og Gillian Porter, samt James Bond Ultimate Sticker Collection.

Bond By Design (1. oktober 2015)

Bond By Design gis ut av forlaget Dorling Kindersley, som også krediteres som forfatter hos bokhandlerkjedene. Av bokomtalen fremgår at boken gir en eksklusiv omvisning gjennom EON Productions’ Bond-arkiver, beskrevet som en skattekiste av filmsett, storyboards, kjøretøy, gadgets og kostymedesign.

Det er helt sikkert mye å glede seg til når denne «skattekisten», bestående av mer enn 50 års filmhistorie skal åpnes, særlig for den med kjennskap til store designere som Ken Adam, Peter Lamont og Syd Cain. I tillegg hevdes det at mye av innholdet aldri tidligere har blitt publisert, noe som utvilsomt øker forventningene.

EONs sjefsarkivar Meg Simmonds, blant annet kjent for arbeid med Tomorrow Never Dies (1997) og The World Is Not Enough (1999), står bak tekstarbeidet i boken. Simmonds kommenterer og beskriver designarbeidet i hver eneste (offisielle) Bond-film fra Dr. No (1962) til SPECTRE (2015).

Med et innhold som spenner fra tekniske tegninger av modifiserte Aston Martins til «avslørende» detaljer om håndverket bak noen av Bond-seriens (og kanskje filmhistoriens) mest imponerende filmsett, høres dette ut som en spennende og visuelt innbydende praktbok som fortjener å ligge fremme på stuebordet til glede for kaffegjester.

The James Bond Lexicon: The Unauthorized Guide to the World of 007 in Movies, Novels and Comics (oktober 2015)

Bond-fakta er gøy. Vi får aldri nok av informasjon om stort og smått fra dette uendelige universet, som vi kan formulere som spørsmål for å stille hverandre på prøve. Eller bare lagre på minnet og imponere (irritere) våre venner når vi ser film.

Vi har spørrebøker og tidligere leksikonutgivelser i samlingen. Nå er forfatteren Alan J. Porter snart ute med et nytt bidrag - The James Bond Lexicon: The Unauthorized Guide to the World of 007 in Movies, Novels and Comics. Av den lange tittelen fremgår det hva bokens ambisiøse oppgave er, nemlig å dekke filmene, romanene og tegneseriene.

Porter er kjent i Bond-sammenheng som forfatter av James Bond: The History Of The Illustrated 007 (2008), samt at han har bidratt på flere andre Bond-bøker. Hans varierte interesser gjenspeiles i hans forfatterskap som favner over alt fra Bond, Batman og billøp.

The James Bond Lexicon utgis på forlaget Hasslein Books. I den forbindelse stilte forlaget noen spørsmål om forfatterens forhold til James Bond.

På spørsmål om hvor lenge Porter har vært Bond-fan, svarte Porter at hans første møte med Bond var et Thunderball-brettspill i 1965, etter at en venn hadde fått et slikt til jul. Spillet ble spilt gjennom hele julen, og når Porters foreldre kjøpte en Corgi-modell av en Aston Martin med Bond-gadgets, ble han for alvor hektet på fenomenet. Imidlertid fikk han ikke sett Bond på film før i 1969, og hans filmdebut var On Her Majesty's Secret Service.

Sin fascinasjon for Bond-universet forklarer Porter med kule biler, kule gadgets, bra action og flotte damer.

Når forlaget ber Alan J. Porter oppsummere The James Bond Lexicon svarer han at det så vidt han vet er første gang alle James Bonds former (filmer, romaner og tegneserier) dekkes av én og samme bok, og at det dermed burde være den mest omfattende Bond-guiden hittil.

James Bond Ultimate Sticker Collection (2. november 2015)

Siste bidrag i denne omgang er et klistremerkealbum som utgis på forlaget Dorling Kindersley. Utgivelsen beskrives som en morsom og spennende introduksjon til den kjente superspionen.

Videre heter det i omtalen at samlingen består av mer enn 1.000 klistremerker som dekker alt fra gadgets og kjøretøy, superskurker og skurkebaser, våpen og venner fra Bond-universet, SPECTRE inkludert.

Klistremerkealbumet vil nok appellere til både voksne og unge, og det kan kanskje lønne seg å bestille to? En til samlingen og en til neste generasjon Bond-fan?

Alexander Hagen / 08.09.2015