Torsdag 28. mars 2024 kl. 10.28

Intet oppdrag er umulig for Ethan Hunt
Mission: Impossible – Rogue Nation har kinopremiere 31.07.2015. Saken er hentet fra KINOMAGASINET 4•2015.


LAS VEGAS: Karismaen som har fenget kinogjengere i over 30 år er så absolutt tilstede når man opplever evigunge Tom Cruise (53) på nært hold.

Et umulig oppdrag? Ikke umulig at Ethan Hunt takker ja til jobben. Tom Cruise kom på scenen i Caesars Palace i Las Vegas da Paramount Pictures presenterte filmåret under CinemaCon 2015. 

KINOMAGASINETs representant satt i salen og fikk se eksklusive glimt fra Mission: Impossible – Rogue Nation. Alt mens stjernen selv kommenterte klippene, før og etter, og med en del «bak-scenene»-opptak med live følgekommentar.

BLENDET

Cruise var og er en svært karismatisk, høflig, morsom og særdeles interessant person, og fremsto som like fabelaktig som seg selv, som i sine mange skuespillerroller. 

Det er ikke rart at mange lar seg trollbinde av denne noe kortvokste mannens enorme selvtillit og utstråling. 

Tross alle særegenheter og tilknytning til en viss nyreligiøs sekt. Det er lett å la seg fascinere og bli «starstruck». Vi medgir det gjerne!

EN SVENSKE OG EN BRITE

Tom Cruise kom på scenen sammen med to av medskuespillerne – britiske Simon Pegg og svenske Rebecca Louisa Ferguson, som han skrøt hemningsløst av. 

Ferguson hadde kort tid til forberedelser, men utførte ekstremt mange av stunt- og slåsscenene selv, fortalte Cruise. Av glimtene fikk se var det tydelig at hun spiller en meget stor rolle i Mission: Impossible – Rogue Nation.

Det er et faktum at også Cruise gjør veldig mange av stuntene selv i Mission: Impossible-filmene. Serien har i seg selv høynet nivået på nettopp slike «umulige» stunts, og i sommerens film – den femte
Simon Pegg, Rebecca Louisa Ferguson og Tom Cruise på scenen under CinemaCon. Foto: Getty Images for CinemaCon
i rekken – når disse bokstavelig talt nye høyder.

FLYSCENE

I én av filmens nøkkelscener henger rollefigur Ethan Hunt utenpå et gigantisk fly. Dette skjedde faktisk i virkeligheten også! Det er Tom Cruise, mannen av kjøtt og blod, som henger utenpå et ekte fly i ekte friluft. Ikke noe greenscreen og digital fiksfakseri der i gården.

Cruise ga altså et lite miniforedrag om hvordan nettopp dette ble utført. På det enorme lerretet bak ham ble det vist råklipp fra da han hang utenfor en Airbus A400M Atlas en iskald vinterdag i England.

– Jeg var livredd, men bestemt på å gjøre det. Det gjør noe med filmopplevelsen når du ser ekte ting foran øynene på deg, fortalte Cruise.

– Jeg hadde spesialkontaktlinser på meg og et tau som festet meg til flyet. Jeg måtte henge der helt fra start til landing. I alt ble det åtte turer med flyet for å få til alle vinklene og tagningene vi trengte. Jeg var redd for å bli truffet av fugler eller noe, og en gang var det en partikkel av noe slag som traff meg i ribbeina. Jeg trodde jeg fikk et brudd. Men det gikk bra!

UNDER VANN

Cruise fortalte videre at det var en drøm for ham å lage en serie av filmer om Ethan Hunt. Han forsikret om at hans viktigste jobb var å sikre publikum gode opplevelser og sørge for at folk vil se filmene på kino.

Det er flere andre imponerende deler av filmen, har Tom Cruise røpet overfor Yahoo. I tillegg til en motorsykkelsekvens, som kan sees i traileren og på diverse plakat- og stillbilder, er det en større scene under under vann.

Mission: Impossible på Blu-ray: Hva med å lade opp med å se de fire foregående filmene på Blu-ray Disc?
Vi har noe vi alltid har hatt lyst til å gjøre, nemlig en undervannsscene uten klipp. Treningen jeg måtte gjøre for å få til dette var rimelig intens. Jeg har gjort mange undervannscener, men ingenting som denne som vil få publikum til å lene seg fremover i setene og virkelig reagere på det de ser, sa Cruise til nettstedet.

Regissør Christopher McQuarrie – som også skrev manuset til filmen – har jobbet sammen med Cruise på flere andre filmer. Valkyrie (2008) – hvor McQuarrie skrev manus og produserte – og Jack Reacher (2012), som han regisserte.

De lover begge at den femte filmen skal ha flere referanser til de fire første i serien.

Saken er hentet fra KINOMAGASINET 4•2015. Les magasinet nedenfor!

Publisert i samarbeid med KINOMAGASINET.no

JB / 27.07.2015