Torsdag 18. april 2024 kl. 23.38

Ellie Goulding synger Bond-melodien
Stillbilde av Ellie Goulding fra videoen til Love Me like You Do.


Etter mange spekulasjoner tyder nå alt på at den britiske popartisten Ellie Goulding (28) skal synge tittelmelodien i SPECTRE.



Merk at det hele ikke er offisielt bekreftet på noe som helst vis, men Goulding selv ga en slags bekreftelse da hun 9. juli 2015 la ut på sin offisielle Twitter-konto et bilde fra studio.

Siden fulgte hun opp med beskrivelsen: «Live and Let Die».

Hun skal også ha vært så begeistret at hun knapt klarte å synge. Hva kan det ha vært mon tro?

Sam Smith har lenge vært et hett tips mht. tittelmelodien.

Selv har han sagt at det skal han ikke og overfor radiostasjonen Capitol FM sa han nylig at han hadde hørt at Ellie Goulding er den som skal gjøre det. «Det er definitivt ikke meg», sa Smith.

Så tidlig som da SPECTRE ble presentert for pressen 4. desember 2014 sa Sam Mendes at det allerede var bestemt hvem som skal synge sangen.

Men hvem har skrevet den? Og hva heter sangen? Spectre er et kort, konsist ord, men vil det passe å synge?

Fortsatt er det mange spennende detaljer å se frem til.

Ellie Goulding har utgitt to album, Lights (2010) og Halcyon (2012). Hun har lenge jobbet med det tredje.

I 2015 har hun hatt stor suksess med en annen filmmelodi, Love Me like You Do hentet fra filmen Fifty Shades of Grey. (Se videoen nedenfor!)

Sjangermessig er det popmusikk Goulding bedriver, men med anstrøk av alt fra synthpop og akustisk pop, til indiepop, indietronika og folktronika. Hun har aldri tatt sangtimer og har en meget spesiell fremføringsteknikk, bestående av en slags pustelyd og vibrerende vibrato, ofte med sterk innlevelse. Hun er for det meste med- eller hovedskribent på sangene sine.

Årets Bond-melodi følger som kjent opp Skyfall skrevet av Adele og hennes produsent Paul Epworth. Den gjorde det meget bra og fikk alle de viktigste prisene: Academy Award, Grammy, Brit- og Golden Globe.

Et av ryktene gikk lenge på at Adele også skulle synge den nye Bond-melodien. En annen på ryktebørsen, foruten nevnte Sam Smith, har vært Lana Del Rey.



JB / 16.07.2015