Torsdag 18. april 2024 kl. 23.35

SPECTRE-innspillingen til Mexico
Den offisielle SPECTRE-teaserplakaten (her i britisk Quad-variant) ble lansert tirsdag 17. mars 2015.


Nå står SPECTRE-scenene i Mexico for tur. Produksjonsselskapet skal ha vært svært villige til å endre manuset for å få nytte av insentivordningen i landet.

Det er The Hollywood Reporter som melder at SPECTRE får cirka 20 millioner dollar – ca 165 millioner norske kroner – for omskrivinger av manuset som fremstiller landet i et mer positivt lys.

Det hele ifølge en rapport som nettstedet Taxanalysts.com har fått tak i. (De har også PDF-er av flere lekkede e-poster).

(OBS: Ikke les videre om du ikke vil vite noe om handlingen i SPECTRE)

Her fremgår det at Mexico skal fremstilles i et moderne, positivt bilde, med moderne bygninger.

En av de lekkede MGM-e-postene skal avsløre at MGM-president Jonathan Glickman har nevnt flere endringer for å til avtalen.

Meksikanske myndigheter ba om at målet for et drap heller skulle være en internasjonal ambassadør, fremfor borgermesteren i Mexico City, og at den meksikanske politistyrken skulle fremstilles som en «spesialstyrke». Det ble i tillegg krevd at en meksikansk skuespiller skulle få en rolle som Bond-pike, og dette ble nylig klart ettersom Stephanie Sigman fikk en rolle i SPECTRE, som Estrella. Bonds jakt på en snikmorder kalt Sciarra skal starte i Estrellas hotellrom, heter det videre. Jakten skal foregå under «Day of the Dead»-feiringen.

Mexico strever med narkotikakriger og mye kriminalitet, og myndighetene håper at en mer positiv fremstilling skal lokke mer turister og internasjonale investorer.

Det skal ha vært ren desperasjon for å få ned kostnadsnivået på SPECTRE som gjorde at MGM gikk med på mange av kravene fra Mexico, for å få til skattereduksjonen.

I fjor høst viste interne dokumenter at budsjettet lå rundt 350 millioner dollar, som vil gjøre SPECTRE til en av verdenshistoriens dyreste filmer.

SPECTRE-innspillingen skal starte i Mexico fra 20. mars 2015 og et stykke ut i april. Det skal angivelig dreie seg om filmens førtittel-sekvens.

SPECTRE har verdenspremiere 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

JB / 17.03.2015 Sist oppdatert: 19.03.15 kl. 19:56