Tirsdag 16. april 2024 kl. 12.9

Bond + Aston Martin = fortsatt sant
Aston Martin DB10.


Bli kjent med hvordan forholdet mellom agent og bil ble forlenget.

Verdens største bilprogram, Top Gear, har intervjuet Aston Martins designdirektør Marek Reichman om den nye Bond-bilen Aston Martin DB10.

Den skal som kjent
Sam Mendes avdukker Aston Martin DB10 under Pinewood-presentasjonen av SPECTRE 4. desember 2014.
bli å se i SPECTRE, hvor den skal spille en stor rolle i handlingen, er det sagt.

– Sam Mendes ønsket at dette skal bli en signaturbil for alle unge gutter som ser James Bond for første gang, som de for alltid vil knytte til superspionen, sier Reichman.

Direktøren forteller i intervjuet at han tolket dette som at Mendes ønsket en ny Aston Martin DB5, som ble like udødelig som Sean Connery i Goldfinger (1964).

DB10-en vil ikke gjenopplive den ikoniske forgjengerens spesialutstyr, men filosofien bak bilen.

– DB5 er enkel. Den har en grill å dø for. Den er en skalpell, ikke en kjøkkenkniv. Det er det Sam Mendes ville ha – en enkel, ren Aston Martin, slik den originale DB5-en var, sier direktøren.

I likhet med Top Gear ser jamesbond.no på oppdraget med å gjenoppfinne den mest kjente Aston Martin, og filmbilen noensinne, som en meget krevende oppgave.

Direktøren hos bilselskapet forsikrer imidlertid om at Aston Martin ikke lager retrodesign, og at de ikke akter å gjøre dette til en parodi, og hevder da at den originale DB5-en kunne vært benyttet.

Om Bonds nye luksusbil forteller Reichman at det kan være noe ved den som vi ikke forventer.

Da han ble spurt om å utdype ble han imidlertid vag.

Han ga bare et hint: de ønsker å fokusere på hva Bond gjør med hendene sine. Om det handler om automatgir, cruise control eller noe helt annet, mer Bond-aktig, røper han imidlertid ikke.

Da Sam Mendes introduserte
Skurkens bil i SPECTRE?: Jaguar C-X75.
rollebesetningen til SPECTRE forsto vi at DB10-en var som et fullverdig medlem å regne.

Den var til og med den første på rollelisten til å bli presentert.

Aston Martin-direktøren forteller at bilens rolle i filmen er stor, og at den vil gjøre ting vi kanskje ikke forventer.

Top Gear øyner muligheten for at det betyr noen kule gadgets, som rakettkastere eller lignende. Igjen gis det lite ved dørene hos direktøren, men informerer om at vi vil se at Bond og bilen har et slags forhold, men selvsagt ikke på en slik måte som han har med pikene.

Daniels Bond er nærmere den originale, mørkere Bond er Top Gear og Marek enige om.

– Craig er atletisk, og jeg ønsket også å gi bilen et tilsvarende uttrykk. Den er et rovdyr. Jeg vil at denne bilen skal se ut som en jeger.

Det vil kun bli produsert ti slike biler, og ingen av disse vil komme for salg, kommer det fram i Top Gears intervju. Bilene vil kun bli produsert til filmen.

Noen av dem kan bli ødelagt. De kommer til å få røff behandling, og brukes i ekte stunts. Når vi ser bilen i filmen er det ekte stunts og ikke dataanimerte effekter. Det er ekte sjåfører inni, og den vil bli presset til sitt ytterste, avslutter Reichman.

Det lover godt for EONs neste James Bond-eventyr.

PS! Skurken trenger også et kjøretøy, og her ryktes det at det blir en Jaguar C-X75, ifølge bilbladet Autocar. Bond-skurkene har i moderne tid hatt en forkjærlighet for nettopp dette bilmerket.

Joakim Rekaa / 22.12.2014