Torsdag 28. mars 2024 kl. 14.54

JAMESBOND.no om SPECTRE
Lars Johnsrud og John Berge ser i likhet med andre Bond-fans frem til SPECTRE. Foto: Sigurd Moe Hetland. Montasje: Per Mork. ©


 – Dette kan bli den beste Bond-filmen som Daniel Craig spiller i, mener John Berge og Lars Johnsrud.

Berge og Johnsrud har vært fans av den britiske agenten siden 80-tallet.

Dette resulterte senere i at Berge startet JB Forlag og ga ut tegneserier med agent 007 høsten 1999 og lanserte JAMESBOND.no i januar 2000.

Johnsrud drev i sin tid en norsk fanklubb for agenten.

Da nyheten om hva den neste Bond-filmen skal hete ble kjent torsdag 4. desember klokken 12.00 norsk tid, satt duoen – i likhet med Bond-fans verden over – og fulgte annonseringen på nettet.

– Spesielt spennende er det selvsagt at de bringer erkefienden Ernst Stavro Blofeld og hans organisasjon Spectre tilbake. Selv om regissør Sam Mendes holdt kortene tett til brystet og ikke sa så mye, forteller tittelen egentlig det ryktene skal ha hatt det til, nemlig at Christoph Waltz sikkert skal spille Ernst Stavro Blofeld, mener Berge.

Siden Waltz skal spille Oberhauser, kan det være Bonds stefar, som forsvant på mystisk vis, spekulerer Berge.

– Om dette da viser seg å være Blofeld i forkledning kan serien virkelig gå inn i en ny spennende mytologisk sfære, som både tar hensyn til Ian Flemings visjon, og samtidig bringer den videre. Eller kanskje er han bare «Number Two» og vi får ikke se Blofeld før i filmen etter!

– Jeg er svært håpefull om at disse små faktaene som vi nå kjenner til betyr at manusforfatterne har gravd dypt i Ian Flemings bøker for å hente inspirasjon. Kanskje blir det en trilogi hvor vi virkelig får se et moderne SPECTRE, men med samme klare ondskap i bunn, funderer Berge.

– Det er veldig flott også at Monica Belluci endelig får spille Bond-pike, sier Berge.

– Den nye filmen inneholder et meget dyktig skuespillerensemble, mener Lars Johnsrud.

– Her har man gått for kvalitet og både Belluci og Waltz vil nok stråle under Mendes sin regi. Han er særdeles dyktig på drama og i så måte håper jeg også at han vil utnytte potensialet for klassisk skuespill hos Daniel Craig. Alt avhenger selvsagt av et godt manus, men jeg er sikker på at Mendes med Broccoli og Wilson vil føre arven videre. Cubby sa «dont fuck it up». Det blir nok ikke realiteten. Det å igjen se agent 007 bak rattet i en bil av det ikoniske bilmerket Aston Martin er en enorm tilfredstillelse for meg som Bond-fan.

SPECTRE har verdenspremiere 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

PM / 04.12.2014