Torsdag 28. mars 2024 kl. 20.25

Her er den nye Bond-piken
Léa Seydoux er klar for Bond 24. Montasje: Per Mork, JAMESBOND.no


Franske Léa Seydoux skal spille Bond-piken i Bond 24.

Det melder skribenten Baz Bamigboye fra Daily Mail, som tidligere er kjent for å ha gjengitt troverdige og ekte «rykter» rundt Bond-filmene.

Ifølge artikkelen har Léa Hélène Seydoux-Fornier de Clausonne (som altså er hennes fulle navn) skrevet kontrakt om å spille i Bond 24.

Hun skal møte de andre hovedskuespillerne i slutten av november for en manusgjennomgang, heter det videre.

Og før den tid er det tester av kostymer, makeup og prøvefilming, slik at filmskaperne kan bestemme seg for hvordan hun skal fremstå i filmen.

Casting av henne betyr at det ikke blir noen skandinavisk pike i filmen, heter det i artikkelen. I stedet blir det altså en fransk Bond-pike, noe serien har hatt flere ganger tidligere: Claudine Auger, Corrine Clery, Carole Bouquet, Sophie Marceau, Eva Green og Berenice Marlohe.

Léa Seydoux (29) er født og basert i Paris, Frankrike. Hun startet naturlig nok karrierren i hjemlandet, men har også fått flere muligheter i Hollywood, i filmer som Inglourious Basterds (2009), Robin Hood (2010), Midnight in Paris (2011) og faktisk i samspill med en annen agent, Ethan Hunt i Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011).

Hun gjorde seg også sterkt bemerket i Cannes-vinneren Blue Is The Warmest Colour (La Vie d'Adèle – Chapitres 1 & 2). Her fikk hun sammen med sin co-stjerne Adele Exarchopoulos Palme d’Or-prisen, som juryen (inkludert Steven Spielberg og Nicole Kidman) insisterte på at de to skulle dele.

Bond 24 har premiere i Storbritannia 23.10.2015 og i USA 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

JB / 10.10.2014