Torsdag 28. mars 2024 kl. 18.39

Young Bond-tittelen avslørt
Young Bond bok nummer seks skal hete Shoot To Kill. Offentliggjøringen av tittelen og omslaget skjedde onsdag 28. mai, på 106-års dagen for Ian Flemings fødsel. Omslag: Random House Children’s Publishers © Montasje: Per Mork, JAMESBOND.no ©


Ian Fleming Publications er med årene blitt flinke til å skape blest rundt sine kommende bokprosjekter. Nå er tittelen her på neste Young Bond-bok.

At Young Bond, eller Unge Bond på norsk, nå fortsetter bør være kjent for de fleste Bond-fans.

Det er Steve Cole som har overtatt stafettpinnen fra
Steve Cole (t.v.) og Charlie Higson (t.h.) sammen foran en gigantisk replika av omslaget til kommende Shoot to Kill. Foto: Jeff Morgan
Charlie Higson, som skrev fem romaner. (Alle ble oversatt til norsk.)

Onsdag 28. mai – på 106-årsdagen for Ian Flemings fødsel – ble det klart at neste bok i serien skal hete Shoot To Kill. Samtidig ble også omslaget avdekket.

Lanseringsdatoen i Storbritannia er 6. november. Eventuell norsk oversettelse og utgivelse er ikke avklart. Ifølge det Aschehoug Forlag uttaler overfor JAMESBOND.no har de ikke bestemt seg ennå om de vil gå videre serien.

I Shoot To Kill er handlingen lagt til Los Angeles. Den fortsatt pur unge James Bond er nå et sted mellom 14 og 15 år gammel og vi befinner oss i 1930-årene. James Bond er avskjediget fra kostskolen Eton, og er inne i en periode av livet som aldri før har vært skildret i verken bøker eller filmer. Ifølge det britiske forlaget kan man likevel forvente alt det man vil ha i et Bond-eventyr av spenning, action, glamour og nervepirrende øyeblikk.

– Jeg er både beæret og veldig spent i det jeg overtar Unge Bond fra Charlie Higson, uttaler Steve Cole i en pressemelding.

– Jeg har en fantastisk tid med å forme en ny era i livet til en virkelig ikonisk karakter – og leserne kan vente seg mange førstegangsopplevelser, overraskelser og spenning i det James' liv utvikler seg.

Cole og Higson møttes onsdag 28. mai under bokfestivalen – Hay Festival. De avdekket en stor replika bokomslag av Shoot To Kill.

Charlie Higson kommenterte at for ham som livslang Bond-fan, var det herlig å kunne skrive fem bøker om agenten før han ble agent.

– Det var en ære å være en del av James Bond-arven og jeg kjenner så altfor godt til spenningen som er i vente for Steve Cole i det han begynner et nytt kapittel for Unge Bond.



JB / 28.05.2014 Sist oppdatert: 29.05.14 kl. 01:10