Torsdag 18. april 2024 kl. 3.21

Mendes vil ikke ha hull i manuset
Daniel Craig og Sam Mendes er klar for Bond 24.


Manuset er i fokus for Sam Mendes hva gjelder Bond 24, og han sammenligner det med å bygge en båt.

Regissør Sam Mendes har igjen uttalt seg om Bond 24, som starter innspillingen i oktober 2014.

Dette skjedde på British Film Institute (BFI) i London hvor Mendes den 20. mai var hovedattraksjonen under «BFI Screen Epiphany».

Hver måned blir en prominent figur innenfor kunst og kulturmiljøet invitert til å snakke om en film som inspirerte dem for kinofilm, og Mendes snakket om Paris, Texas (1984) av Wim Wenders.

I en samtale med Danny Leigh fra BFI fortalte Mendes også om arbeidet med sin andre Bond-film.

Han slo fast at det nå jobbes hardt med manuset og at det å se Daniel Craig på teaterscenen har inspirert ham.

– Den neste filmen – den skrives … Det skjer nå. For meg, handler så mye om selve manuset. Det er som å bygge en båt – straks du setter den på vannet, så er den borte. Er det et hull i båten, så er du f**cked. Så du må sørge for at det ikke er noen hull i båten, og det er det vi holder på med nå, sa Mendes.

Han sa videre:

– Jeg dro og så Daniel Craig i Betrayal og jeg ble påminnet om hvilken fantastisk skuespiller han er utenfor James Bond-rollen. Det inspirerer deg til å tenke på andre måter å bruke ham på og å la ham få lov til å uttrykke det. Ralph Fiennes er et annet godt eksempel på det samme.

Intervjuet er ikke lagt ut på YouTube, så vidt vi kan se. Men sjekk ut dette intervjuet med Sam Mendes fra Charlie Rose: 25 Ways to Be a Better Director.

Bond 24 har premiere i Storbritannia 23.10.2015 og i USA 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

JB / 25.05.2014