Fredag 19. april 2024 kl. 15.47

Har prøvespilt for Bond 24
Craig og norsk Bond-pike? Ingrid Bolsø Berdal (t.v.) og Synnøve Macody Lund skal være blant kandidatene til en av rollene i Bond 24. Foto: Offisielle pressebilder. Montasje: Per Mork.


Både Ingrid Bolsø Berdal (34) og Synnøve Macody Lund (38) har prøvespilt for Bond 24.

Det melder hhv. The Local.no og Dagbladet.

Ifølge Anne Lindberg, agenten til Ingrid Bolsø Berdal, prøvespilte Bolsø Berdal allerede i fjor.

Synnøve Macody Lunds audition skal være av nyere dato. Ifølge Dagbladet har Macody Lund prøvespilt i København, og er en av åtte skuespillere som vurderes for rollen som «skandinavisk pike, med en problematisk fortid og som skal være romantisk involvert med James Bond».

Urtypisk Fleming, med andre ord, da det som regel er piker med vanskeligheter som Bond treffer på sin farefulle ferd. Og en rolle med stor dødsfare, rent statistisk sett!

Avisen antyder at det er Macod Lunds innsats i Hodejegerne som hary vekket Bond-produsentenes interesse for den norske blondinnen.

Overfor Dagbladet sier Synnøve Macody Lund at hun har møtt filmens regissør, Sam Mendes, og vært på Pinewood.

– Det var et stort øyeblikk for meg som filmentusiast, og jeg var ikke så rent lite nervøs. Bare å se innsiden av Pinewood Studios, med alle sine Bond-rekvisitter på utstilling, var fantastisk. Jeg måtte bekjempe en sterk trang til å ta fram mobilen og knipse bilder, sier Synnøve Macody Lund til Dagbladet.

Flere andre nordiske skuespillere er også aktuell for akkurat samme rolle. Aftonbladet i Sverige rapporterer at Disa Östrand (27) og Ida Engvoll (28) også er blant de åtte aktuelle.

Til avisen sier Östrand – kjent fra filmen Känns ingen sorg – at man bare får ta det for hva det er.

– Jeg blir veldig nervøs når det er snakk om slike store saker. Jeg forsøkte å ikke tenke så mye på sjansene eller ei, uten å bare være der, uttalte Östrand nylig til Nöjesbladet.

– Du har bare en sjanse og situasjonen er veldig spesiell, sa Ida Engvoll, kjent for filmen Mig äger ingen.

Svenskene har vært «bortskjemte» mht antall Bond-piker, de har hatt i alt seks, mens vi nordmenn til nå har måtte nøye oss med Julie Ege som The Scandinavian Girl (også!)i i OHMSS (1969).

En vanlig scene som som hovedregel brukes i prøvefilming av nye Bond-piker er forførelsesscenen fraFrom Russia With Love mellom James Bond og Tatiania Romanova.

Bond 24 har premiere i Storbritannia 23.10.2015 og i USA 06.11.2015. Følg nyhetene om filmen her på JAMESBOND.no.

JB / 13.05.2014 Sist oppdatert: 07.06.14 kl. 12:56