Torsdag 28. mars 2024 kl. 17.28

Flere detaljer om Solo
Solo: tilgjengelig i Storbritannia fra 26. september.


Gleder du deg til den neste Bond-boken? Vi følger opp med litt mer om handlingen.

Det amerikanske forlaget HarperCollins har røpet deler av handlingen i den nye Bond-romanen Solo av William Boyd.

Fra før vet vi at handlingen i Solo er lagt til 1969, og at James Bond har blitt 45 år gammel. Ut over dette har det til nå vært mye hemmelighetskremmeri, men nå kan vi basert på informasjon fra den amerikanske utgiveren avsløre litt mer:

Året er 1969, og James Bond har nettopp feiret 45-årsdagen sin. I embetets medfør blir han innkalt til hovedkvarteret der M gir ham et uvanlig oppdrag, nemlig å slå ned på opprørere som truer det sittende regimet i den borgerkrigsrammede vestafrikanske staten Zanzarim.

Fra Bond ankommer Afrika begynner et intenst oppdrag for å finne ut hva som ligger bak den brutale pågående krigen, og etter hvert innser agent 007 at ting ikke alltid er som man skulle tro. Den virkelige grunnen til all volden er ikke den samme som den offisielle grunnen, og situasjonen endrer seg når han avdekker en sammensvergelse av større dimensjoner enn han kunne sett for seg.

Romanen beskrives som en skikkelig thriller, med en handling som forflytter seg fra afrikanske slagmarker til etterretningskontorer i London og Washington. Vi blir introdusert for minneverdige typer, overraskende vendinger og et mesterlig studium av makt og hva det kan gjøre.

Boken slippes på henholdsvis det britiske og det amerikanske markedet 26. september og 8. oktober i år. I likhet med forrige Bond-bok, kommer heller ikke den nye i norsk oversettelse. I alle fall ikke med det første. Forrige Bond-bok som ble oversatt var Sebastian Faulks Devil May Care.



Alexander Hagen / 28.08.2013