Søndag 12. juli 2020 kl. 15.29

«Solo» er den nye Bond-boken


Årets nye James Bond-roman skal hete «Solo».

Tittelen ble annonsert under The London Book Fair denne uken. William Boyd sa følgende da tittelen ble offentliggjort.

– Noen gang er mindre mer. For meg som en
Reklameomslag for Solo – den nye Bond-romanen som markerer 60-årsjubileet for Ian Flemings første bok, Casino Royale i 1953.
romanforfatter er den enkle gleden ved å ha Solo som tittelen på den neste Bond-romanen at det er et fire bokstavers ord som er bemerkelsesverdig passende for romanen jeg har skrevet. I romanen er det omstendigheter som fører til at Bond må dra ut på et selvoppnevnt oppdrag, uanmeldt og uten noen form for autorisasjon – og han er fullt beredt til å ta konsekvensene av sin oppførsel.

Ifølge forfatteren foregår historien på tre kontinenter, med Afrika i hovedfokus.

Boyd sier at titler er veldig viktige for ham.

– Så snart jeg skrev ned Solo så jeg potensialet. Ikke bare passet det tematisk perfekt, men det er også et flott, slagkraftig ord, umiddelbart og internasjonalt forståelig, grafisk tiltrekkende og som en ekstra bonus er det merkverdig «bondsk», sier forfatteren.

Detaljene ellers er hemmelige, men handlingen foregår når Bond er 45 år, i 1969 (!)

Boyd har studert Ian Flemings bøker i detalj og har sagt at han er interessert i Bond som menneske. Allerede som barn leste Boyd sine første Bond-bøker.

– Bond er ikke bare en superhelt. Han har feil, svakheter og gjør tabber … Det var Flemings genialitet, har Boyd uttalt. Han er kritisk til hvordan Bond fremstilles i filmserien, «som en tegneseriefigur».

Solo blir lansert 26. september i England av Flemings originale forlag, Jonathan Cape.

– Det har vært veldig moro å skrive boken, har Boyd sagt. Han har tatt arbeidet veldig seriøst.

JB / 19.04.2013