Torsdag 28. mars 2024 kl. 20.15

Spyglass overtar MGM
Vil løven igjen brøle? MGMs problemer kan være over. Men hva skjer med neste James Bond-film?


Problemene kan være over for erværdige Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (MGM), som kan bety at Bond 23 igjen kan fortsette i pre-produksjon.

I vår sendte 007-produsentene Michael G.Wilson og Barbara Broccoli i EON Productions ut en pressemelding hvor de annonserte at de stanset arbeidet med Bond 23.

«Grunnet den fortsatte usikkerheten rundt det fremtidige salget av MGM og det så langt mislykkede salget av studioet, har vi stanset utviklingsarbeidet umiddelbart på Bond 23. Vi vet ikke når arbeidet vil gjenopptas og vi har ikke en dato for når Bond 23 skal lanseres,» heter det i pressemeldingen.

Nå er det igjen håp for Bond 23. Denne uken ble det nemlig kjent at kreditorene til MGM har godkjent restruktureringsplanen som i praksis sletter MGMs enorme gjeld på fire milliarder dollar og gjør at selskapet Spyglass overtar mesteparten av aksjene.

Det er fortsatt ikke klart hva som vil skje med dette «nye MGM». Hvis ikke driften fortsetter, vil rettighetene til både James Bond og andre filmtitler (f.eks. Pink Panther, The Hobbit) sannsynligvis gå ut på «anbud» hos andre distributører.

MGM har hatt få suksesser i det siste, i etterkant av Quantum of Solace (2008). Årets eneste nye film fra MGM er Hot Tub Time Machine.

Nå skal MGM ledes av Spyglass Entertainment Group-toppsjefene Gary Barber og Roger Birnbaum. Spyglass står bak filmer som The Sixth Sense og G.I. Joe: The Rise of Cobra.

JB / 03.11.2010