Lørdag 26. september 2020 kl. 22.19

Ny faktabok: Some Kind of Hero
Some Kind of Hero er en ny faktabok om James Bond-filmserien som utgis 05.10.2015 av The History Press.


Et år med en ny James Bond-film fører alltid til nye faktabøker. I år kommer blant annet Some Kind of Hero.

Det melder forlaget The History Press. Utgivelsen er satt til 05.10.2015 og boken kan forhåndsbestilles hos bl.a. Amazon.co.uk.

Boken er på nærmere 500 sider og er ført i pennen av Matthew Field og Ajay Chowdhury.

Field er en aktiv filmskribent, som også har laget flere dokumentarfilmer om filmer, blant annet The Making of The Italian Job og han bidro til dokumentaren Everything or Nothing.

Ajay Chowdhury er talsmann for The James Bond International Fan Club og er også en godt etablert journalist innen feltet James Bond.

I arbeidet med den nye faktaboken har duoen utført over 100 nye intervjuer med filmmannskap og skuespillere som har jobbet med James Bond-filmene. Det loves også sjeldent og tidligere upublisert materiale.

Arbeidet med boken har tatt flere år.

I en uttalelse sier forfatterne at etterhvert som arbeidet skred frem så innså de at det fortsatt var mange historier som ikke har vært fortalt av nøkkelpersoner i den kreative utformingen av serien.

«Vi håper at selv den mest dedikerte Bond-fan vil finne fascinerende detaljer i boken. Vi har fått en ny verdsettelse for ikke bare hvordan serien startet, men for hvilken Rolls-Royce-standard den har vært fastholdt med», sier de.

JB / 08.06.2015