Onsdag 27. mai 2020 kl. 23.3

Årets nye Bond-bok heter Trigger Mortis
Trigger Mortis er tittelen på Anthony Horwitz’ nye James Bond-bok. Her er forfatteren (t.h.) mens han holder et prøvetrykk i hånden. Foto: Ian Fleming Publications/Twitter


Trigger Mortis er tittelen på Anthony Horwitz’ nye James Bond-bok.

Dette annonserte Ian Fleming Publications via Twitter natt til 28. mai 2015.

Boken er basert på et utkast til en historie som Bond-skaper Ian Fleming skrev på 50-tallet for en TV-serie som det aldri ble noe av. Handlingen foregår i 1959. Manuset som Anthony Horowitz tar utgangspunkt i heter Murder on Wheels og bringer James Bond inn i motorsportmiljøet. Kjente figurer i TV-manuset, som det altså aldri ble noe av, er M og Moneypenny, opplyser Ian Fleming Publications Ltd.

Det var i oktober 2014 at rettighetshaverne etter Ian Fleming meldte om at det neste år (dvs. i år – 2015) kommer en ny offisiell James Bond-roman, med kallenavnet Project One.

Boken skal lanseres på verdensbasis 8. september 2015.

Anthony Horowitz fikk de ærefulle oppdraget. Han etterfølger hhv. Sebastian Faulks (Devil May Care, 2008), Jeffrey Deaver (Carte Blanche, 2011) og William Boyd (Solo, 2013).

Anthony Horowitz er en 59 år gammel britisk forfatter, kjent for spenningsromaner, og sitt arbeid innenfor en rekke TV-serier/drama. Han har også tolket eldre helter tidligere, blant annet Sherlock Holmes. Innenfor agentsjangeren har Horowitz gjort seg bemerket med bokserien om Alex Rider, som også er filmatisert. Alex Rider er en ung mann som blir rekrutert av britenes hemmelige tjenester. Så langt er det hele ti bøker i Alex Rider-serien.

Horowitz beskriver seg selv som en «livslang fan av Fleming». Han har skrevet over 40 bøker, og Alex Rider-serien har alene solgt over 19 millioner eksemplarer.

Nå i mai 2015 har Ian Fleming Publications sendt ut «postkort» via Twitter for å reklamere for Trigger Mortis.

PS: Trigger er navnet på hesten til Roy Rogers.

JB / 28.05.2015