Onsdag 17. april 2024 kl. 0.3

Noel Gallagher skal ikke lage Bondlåt


Noel Gallagher har blitt linket til tittellåta til den kommende James Bond-filmen Skyfall. Dette benekter nå Noel Gallagher i sin egen turnédagbok på Noelgallagher.com.

Vanligvis upålitelige The Sun kunne sitere en kilde som angivelig visste at Bond-produsent Michael G. Wilson skulle i et møte med Noel Gallagher i Los Angeles i løpet av de nærmeste dagene. Ingenting var skrevet under på eller offisielt, men møtet var visstnok planlagt. I løpet av helgen har en rekke nettsteder sitert The Sun på dette.

I går kveld gikk Noel Gallagher ut og benektet dette i turnédagboka si, Tales From the Middle of Nowhere (vol. 2): Return of the Dread-I. Gallagher kommenterer saken på følgende måte:

- Now, I don't know whether you've seen a story that's doing the rounds about me being offered the job of penning the tune for the new James Bond film? Apparently I'm being courted by "007 bosses"!!!!! A meeting will be "taking place in the next few days"!!!! With some guy called "Michael G. Wilson" (whoever he is)!!! A "source" says, "nothing has been signed or made official"!!!! Of course it fu**in' hasn't!!!!!! Who IS this fu**in' "source"? Has he been on the "sauce"? Bizarre indeed.

Så ut ifra disse utsagnene å dømme, virker det lite trolig at “kilden” til The Sun snakket sant. Eller prøver Gallagher å dekke over sannheten fordi han har fått munnkurv av Bond-produsentene? JAMESBOND.no tviler litt på vår egen teori om munnkurv – da hadde nok heller Gallagher valgt å ikke si noe i det hele tatt?

Bond-produsentene har på den andre siden benektet at soulsangeren Adele har blitt tilbudt jobben, etter at Adele selv hintet i et intervju med Jonathan Ross at hun hadde fått jobben.

- Vi har vurdert flere personer, men vi har ingen å annonsere på dette stadiet, heter det i en uttalelse fra Barbara Brocolli gjengitt i The Daily Star.

Litt bakgrunnsinformasjon:

I 2008 gikk frittalende Noel Gallagher ut og slaktet Jack White og Alicia Keys’ Bond-låt Another Way to Die i et intervju med NME, og mente det var på tide at britiske artister fikk i oppdrag å synge tittellåta igjen.

I samme intervju sa Gallagher at han hadde skrevet et par låter som kunne passe som tittellåt i en Bond-film, blant annet en ved navn Freaky Teeth – selv om han innrømmet at tittelen nok ikke var typisk Bond.

På en Oasis-konsert i London Roundhouse i 2008 var Daniel Craig blant publikum. Midtveis i konserten gjorde Gallagher publikum oppmerksomme på at ”Bond, James Bond” var i salen, og at han hadde planer om å kuppe Craig backstage slik at han kunne skaffe ham den neste Bond-låta. Spøkefullt la Gallagher til at Criag skulle få lov til å spille ham i en eventuell film om Oasis dersom han fikset dette.

På Gallaghers første soloturné etter bruddet med Oasis har Freaky Teeth vært inkludert i spillelista på enkelte av konsertene, men den har fortsatt til gode å bli offisielt utgitt.



Joakim Krane Bech / 20.11.2011 Sist oppdatert: 27.11.11 kl. 15:14