Søndag 27. september 2020 kl. 0.5

Cary Joji Fukunaga skal regissere Bond 25
James Bond (Daniel Craig) poserer. Dette er det aller første bildet som ble vist av Daniel Craig i rollen i 2006.


EON Productions har valgt Cary Joji Fukunaga som regissør for den neste Bond-filmen.

Han blir den første amerikaneren som har regissert en offisiell Bond-film, dvs. filmer produsert av EON Productions.

Etter at Danny Boyle forlot prosjektet har det vært mange usikkerhetsmomenter, men i en meddelelse på den offisielle nettsiden til James Bond-filmproduksjonsselskapet torsdag 20. september ble ting klart.

Filmingen starter på Pinewood Studios i London 4. mars 2019, og filmen lanseres 14. februar 2020.

Det er dermed klart at det ble en liten utsettelse, fra den opprinnelige planen om premiere 25. oktober 2019.

At Bond-filmen lanseres på senvinteren er uvanlig, og neppe optimalt tidspunkt. Forrige film, Spectre, kom høsten 2015 med premiere 30. oktober i Norge.

«Vi ser frem til å jobbe med Cary. Han er fleksibel og innovativ og et eksellent valg for vårt neste Bond-fortelling,» sier Michael G. Wilson og Barbara Broccoli i en uttalelse.

Daniel Craig spiller agent 007 for femte gang. Han har hatt rollen siden 2006, og vil være 51 år når filmen lanseres.

Cary Joji Fukunaga er ikke et veldig kjent regissørnavn, og føyer seg således inn i rekken av regissører som EON ofte fortrekker. Mer anonyme arbeidsjern som er villig til å føye seg etter produsentenes strenge retningslinjer.

Fukunaga er fra USA, og debuterte som spillefilmregissør med Sin Nombre i 2009, fulgte opp med Jane Eyre i 2011 og Netflix-filmen Beasts of No Nation (2015). Han er ofte også medforfatter på sine egne prosjekter. Fukunaga har også laget første sesong av HBO-serien True Detective. Han er også filmfotograf.

Cary Joji Fukunaga under Beast Of No Nation-premieren på Tokyo International Film Festival. Foto: Dick Thomas Johnson, Wikimedia Commons.JB / 20.09.2018 Sist oppdatert: 23.09.18 kl. 14:02