Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
31.01.15 kl. 15:12

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
ANNONSER
STØTTESPILLERE
 
  Filmer     Skuespillere     Filmskapere     Andre filmer  
 Regissører   Regissører (2nd)   Produsenter   Filmfotografer   Prod. designere   Titteldesignere 
 Manusforfattere   Klippere   Stuntpersoner   Effektmakere   Lydmiksere 
Adam, Ken
Klaus Adam, kjent under navnet Ken Adam, er en fargerik tysk produksjonsdesigner som var med på Bond-filmene fra starten med «Dr. No», og tilførte serien et spennende design som har preget 007-filmene helt frem til i dag. Som 13 åring, i 1934, flyttet Adam til England, og der ble han værende. Han utdannet seg til arkitekt ved London University og Bartlett School of Architecture, og tjente sin plikt i luftforsvaret som jagerpilot under andre verdenskrig. Da angrep han altså sitt hjemland. I 1947 entret han filmindustrien i Storbritannia ved å lage produksjonstegninger for filmen «This Was A Woman», av Tim Whelan.
[les hele]

Binder, Maurice
Maurice Binder er berømt for å ha skapt tittelsekvensen i Bond-filmene. Binder, til tross for at han ble født i New York, bodde mesteparten av livet sitt i England. Som student på Stuyvesant High School, var ambisjonene hans å bli arkitekt. Vilter som han var, sendte moren han til tegneklasser i håp om at han skulle få ro over seg. Etterhvert gjorde unge Binder framskritt. Noen år senere begynte Binder på Sjø Navigeringsskolen, og da han var ferdig, begynte han i marinen som løytnant. Mens han fortsatt var i marinen, begynte Binder med free l...
[les hele]

Cain, Syd
Syd Cain regnes som en multikunstner, og var allerede ombord på Bond-teamet med «Dr. No», der han jobbet som scenograf. I neste Bond-film, «From Russia with Love» (63), jobbet han som produksjonsdesigner og markerte seg med ett mer realistisk og jordnært design. Det skulle gå seks år før han deltok på sin neste Bond film, «On Her Majesty Secret Service», også som produksjonsdesigner. Den største utfordringen for Cain var å transformere Schiltorn til Blofelds base, Piz Gloria, noe han klarte med glans.
[les hele]

Cameron, Allan
Allan Cameron studerte ved Royal College of Art i London og designet TV-produksjoner i 10 år før han ble freelance-designer innenfor film og reklamefilm. Som TV-designer vant en britisk oscar for design. (Edward og Mrs Simpson). Cameron har kun produksjonsdesignet en Bondfilm, og det er Tomorrow Never Dies (97) Han erstattet Peter Lamont som var opptatt med en annen grandios film, Titanic. Andre prominente filmer han har vært produksjonsdesigner for, er Protocol (84), Highlander (86) Willow (88), Far and Away (92), Jungelboken (94), Starship Troopers (97), Mumien (99) og Shanghai Knights (03) .
[les hele]

Lamont, Peter
Peter Lamont er en av Bond-filmenes største veteraner og har med Casino Royale (2006) vært med på i alt 18 av filmene. Peter Lamont jobbet som postbud ved Pinewood Studios da han var ung, og returnerte etter militærtjenesten som junior-tegner, og skulle etterhvert avansere oppover i gradene. Scenograf Peter Murton, som selv hadde ansvaret for scenografien på "The man with the Golden Gun", introduserte ham for James Bond serien, der han i 1963 startet å arbeide med sin første Bondfilm, "Goldfinger", som skissetegner.
[les hele]

Murton, Peter
Peter Murton jobbet som scenograf både på «Goldfinger» og «Thunderball». Sin eneste jobb som produksjonsdesigner hadde han med «The Man with the Golden Gun». Murton har en lang karriere bak seg som scenograf og produksjonsdesigner, og har bidratt med sine kunnskaper på mange filmer. Deriblant «Dr. Strangelove» (64) sammen med Ken Adam, «Night Watch» (73) og «Stargate» (94), som scenograf, og «Dracula» (79), «Superman» 2 og 3 (80,83), «Spies Like Us» (85), og «King Kong Lives» (86), som produksjonsdesigner.
[les hele]

Søk på JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Emily: You know what I hate about dentists? They always say something's not gonna hurt and it does. Me, I'm honest. Now this is gonna hurt. "
Agent Cody Banks 2: Destination London (2004)
ANNONSER
007 RASKE
Navn: Lars Johnsrud Født: 11.07.1972 Stilling: Pedagogisk leder, Rønningjordet barnehage
© JB Forlag 1999-2015. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2015 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…