Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
09.11.17 kl. 18:36

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
ANNONSER
STØTTESPILLERE
https://www.Autodeler.Co.No
Bond-piken Karin Dor er død
Tyskernes eneste Bond-pike-skuespiller, Karin Dor, er død. Dor, som egentlig het Kätherose Derr, døde 6. november 2017 i en alder av 79 år. Hun døde på et pleiehjem etter å ha falt i bakken og skadet seg i 2016, fortalte hennes sønn det tyske magasinet Bilt. Hun spilte i James Bond-filmen You Only Live Twice (James Bond i Japan) fra 1967. Da var hun rundt 27-28 år. Der hadde hun rollen som SPECTREs agent nr. 11, Helga Brandt. Pr. dags dato er Karin Dor den eneste tyske skuespillerinne som har vært med i en James Bond-film. Hun hadde også fremtredende roller i Topaz (1969) av Alfred Hitchcock og var med i amerikanske serier som Ironside og The FBI. Karin Dor debuterte i tysk filmbransje allerede som 17-åring. Les mer her: You Only Live Twice-indeksoppføring. Karin Dor-indeksoppføring.
30-årsjubileumsvisning av The Living Daylights i Oslo
Svært mange norske menn og kvinner har en spesiell forkjærlighet for James Bond-filmen The Living Daylights. I anledning 30-årsjubileet til denne moderne klassikeren vises filmen på kino i Oslo – kun for en kveld. Det hele finner sted på Cinemateket i Oslo, fredag 3. november, hvor filmen fra 1987 for første gang kan oppleves på kino igjen. Det i en av landets beste kinosaler, Tancred.
[les hele]

Bernie Casey er død
Skuespilleren som spilte den første afrikansk-amerikanske Felix Leiter, er død. Bernie Casey var å se som CIA-agent Felix Leiter i Never Say Never Again (1983), den uoffisielle Bond-filmen. Ifølge amerikanske filmmedier døde Casey 19. september 2017, 78 år gammel. Bernard Terry Casey var også professjonell amerikansk fotballspiller og spilte åtte sesonger for San Francisco 49ers og Los Angeles Rams (1961-1968).
[les hele]

Kommentar: Et forsvar for Quantum of Solace
Jeg er sikker på at folk på sikt vil gi Quantum of Solace den samme anerkjennelse som de også ga til On Her Majesty’s Secret Service. Det skriver Lars Johnsrud i dette «forsvarskriftet» for den omdiskuterte Bond-filmen fra 2008. Her er hele innlegget som først ble publisert på Facebook i Den norske James Bond-klubben.
[les hele]

Nå bekrefter Daniel Craig at han fortsetter som James Bond
Etter først å ha løyet rett i ansiktet til alle journalistene som spurte ham om han skulle fortsette som James Bond, bekreftet den britiske skuespilleren senere på dagen at han likevel skal fortsette. «Jeg må si unnskyld til alle folkene jeg gjorde intervjuer med i dag … Men jeg ønsket å fortelle deg det,» sa Craig til TV-show-verten Stephen Colbert på hans The Late Show with Stephen Colbert på den amerikanske kanalen CBS, tirsdag 14.
[les hele]

Mer Bond for Craig? Ikke noe er bestemt ennå
Tross flere medierapporter er det ikke offisielt bekreftet om Daniel Craig fortsetter i rollen som James Bond. Nå har skuespilleren selv uttalt seg. Dette har skjedd i forbindelse med intervjuer han har gjort i forbindelse med Lucky Logan-lanseringen. (Denne filmen har norgespremiere på kino fredag 18. august 2017). I radiointervjuene – som du kan lese avskrift fra nedenfor – fremgår det at Craig er: • Forundret over all «støyen» og medieoppslagene som overrasker selv ham.
[les hele]

Norske fans har kåret tidenes beste offisielle Bond-film
Den norske James Bond-fansen har talt og har kåret gullvinneren. Den norske James Bond-cupen 2017 ble avgjort i begynnelsen av august. Gjennom et cupsystem, som mange vil kjenne igjen fra for eksempel Fotball-VM, har drøyt hundre av landets mest ivrige James Bond-fans ukentlig stemt og diskutert Bond-filmene opp mot hverandre fra 18. februar og frem til 4. august. I den store finalen møttes de to skuespillerne som har spilt James Bond flest ganger.
[les hele]

Bond 25 har fått lanseringsdato
Det er mange rykter, men få offisielle nyheter rundt neste Bond-film. Men her er et par nye fakta. Ifølge EON Productions offisielle kanaler (nettsiden 007.com, Twitter, Facebook m.fl.) så skal neste Bond-film – Bond 25 – lanseres i 2019. Den amerikanske kinopremieren vil finne sted 8. november 2019, mens det blir en tradisjonell tidligere lansering i hjemlandet Storbritannia og resten av verden.
[les hele]

Christopher Nolan klar for Bond – hvis Bond-serien trenger ham
Christopher Nolan har ikke lagt skjul på sin begeistring for James Bond-filmene. «Jeg elsker karakteren dypt,» sier briten i et intervju med Playboy. Londoneren Christopher Edward Nolan (f. 30.07.1970) er nå aktuell med krigsfilmen Dunkirk (norgespremiere: 19. juli), som er filmet med IMAX-kameraer og ekte 65 mm-film. (Den skal også vises på Cinemateket i Oslo i denne «originalversjonen».
[les hele]

Nye rykter: Daniel Craig klar for Bond 25
Nok en gang går ryktebørsen om Bond 25, den neste Bond-filmen som ingen egentlig vet noe sikkert om. Lørdag den 08.07 klokken 22.30 på kvelden publiserer den britiske tabloidavisen «Mirror» en nyhetssak om at Daniel Craig skal ha bestemt seg, og er klar for å spille James Bond i én film til. Den påfølgende søndagen og mandagen legger fle...
[les hele]

Feirer You Only Live Twice på Pinewood Studios
Det årlige Bond-arrangementet på Pinewood Studios hyller i 2017 en av årets jubilanter – nemlig femtiåringen You Only Live Twice. Arrangementet finner sted 24. september 2017. Billettene – som pleier å være svært begrenset – legges ut for salg lørdag 10. juni. You Only Live Twice (eller James Bond i Japan som den så bestemt het her til lands i sin tid) skal vises fra en digitalkinokopi, en såkalt DCP, i 4K-kvalitet i studioets egen kino: John Barry Theatre.
[les hele]

Molly Peters er død
Molly Peters – som spilte en liten rolle i Thunderball – er død. Hun ble 75 år. Det er den offisielle James Bond-siden som via Twitter meldte om dødsfallet. Molly Peters (født Mollie) spilte rollen som Patricia Fearing i Thunderball: en seksuelt frigjort fysioterapeut som pleier Bond tilbake i form på Shrublands-klinikken i begynnelsen av filmen. Hun er en vakker blondine som faller for Bonds elegante håndtering av en minkhanske under elskovsakten.
[les hele]

Kinoretur for to Roger Moore-filmer
To av Roger Moores mest avholdte James Bond-filmer skal vises på kinoer verden over. Det melder selskapet Park Circus, som distribuerer titler fra Metro-Goldwyn-Mayer-arkivet. Fra 31. mai 2017 vil flere kjeder vise The Spy Who Loved Me (1977) og For Your Eyes Only, hhv. ODEON Cinemas (Storbritannia), AMC Theatres (USA) og HOYTS (Australia, New Zealand). Halvparten av billettinntektene vil gå til UNICEF, som Roger Moore var ambassadør for.
[les hele]

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Pete Garrison: Dave, I love her. David Breckinridge: Well, that's practical. "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2017. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2017 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…